Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 8. 11:36

Saját készülékeire cseréli a BlackBerryket a Dell

Kiebrudalja a BlackBerryket saját szervezetéből a Dell, a dolgozók saját Venue Pro készülékeket kapnak. A cég azt állítja, jelentős költségcsökkentésről van szó, de marketing-akcióként is fel lehet fogni a lépést.

Hamarosan bemutatja Windows Phone 7 operációs rendszert futtató okostelefonjait a Dell, a vállalat a dolgozóit is ilyen készülékekkel látja el, lecserélve a BlackBerryket. A cég azt állítja, ezzel a lépéssel negyedével csökkenti mobilkommunikációs költségeit, mivel nem lesz szükség többé a BlackBerry vállalati üzenetküldő szerverekre.

A Dell Venue Pro egy Windows Phone 7 szoftvert futttó okostelefon 4,1 hüvelykes AMOLED érintőképernyővel és alulról kihúzható QWERTY billentyűzettel - az elrendezése nagyon hasonlít a BlackBerry 9800 Torch-hoz. A készülékben 8 gigabájt beépített flash háttértár található, amely microSD kártyával tovább bővíthető. A HSPA-vezérlőt tartalmazó, 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi elérést is támogató mobilban a Microsoft elvárásainak megfelelően egy 5 megapixeles felbontású kamera kapott helyet.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Hogy a vállalat saját készülékeire cseréli le a BlackBerryket, érhető, hiszen furcsa lenne a Dell-dolgozók kezében más gyártótól származó mobilt látni, ha van házon belüli megoldás. A Windows Phone 7 alapvetően egy fogyasztói fókusszal fejlesztett operációs rendszer, azonban van számos képessége, amelyek a vállalati felhasználók szem előtt tartásával születtek, például az Exchange-szinkronizáció lehetősége, a beépített Office és a SharePoint-támogatás. Az üzleti használhatóságot komolyan visszaveti a copy-paste hiánya, azonban egy 2011 elején érkező szoftverfrissítésben ezt a hiányt orvosolni fogja a Microsoft.

A Dell nem csak saját készülékeinek szekerét tolhatná meg a váltással, hanem a Windows Phone 7 vállalati elfogadottságát is erősíthetné.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról