Szerző: Koi Tamás

2010. október 22. 11:15

Lemaradt a Windows Phone 7 rajtjáról a Vodafone

A Microsoft és gyártó- valamint szolgáltatópartnerei tegnap világszerte megkezdték a Windows Phone 7 operációs rendszerre épülő okostelefonok árusítását. A választék hazánkban egyelőre egyetlen mobilból áll, azt is csak egy szolgáltatónál lehet beszerezni.

A Windows Phone 7 bevezetését a Microsoft partnereivel karöltve koordináltan végezte világszerte, így akárcsak a tengerentúlon, úgy hazánkban is csak tegnap kezdődhetett meg az első készülékek forgalmazása. Itthon egyelőre meglehetősen szegényes a választék, mindössze egy szolgáltató árul Windows Phone 7-alapú mobilt, azok közül is csupán egyetlen típust. Ettől függetlenül a magyar vásárlók akár elégedettek is lehetnek - jelen esetben biztosan nem kell az amerikai premierhez képest hónapokat várni az első újdonságok érkezésére.

A hazánkban kapható első Windows Phone 7-t futtató mobil a Samsung Omnia 7, mely egyelőre kizárólag a T-Mobile választékában található meg. A telefont prémium díjcsomaggal és két év hűséggel akár 30 ezer forint alatti összegért cserébe is haza lehet vinni a magenta színű szolgáltatótól, Domino csomagban azonban csaknem 133 ezer forintot kell a kasszánál hagyni érte. Úgy tudjuk, hogy a cég az LG új windowsos okostelefonját, az Optimus 7-et is árulni fogja majd, a bevezetés időpontja és a telefon ára azonban egyelőre nem ismert.

Az LG Optimus 7-et elsőként a Vodafone hozhatja forgalomba itthon, igaz, a cég a nyitónapon nem tudta megkezdeni a készülék árusítását, pedig október 11-én az LG-vel karöltve hazánkban elsőként jelentette be, hogy Windows Phone 7-alapú okostelefont dob piacra. A vállalat weboldalán továbbra sincs semmi információ arról, hogy mikortól lesz kapható az Optimus 7, az érdeklődők most is csupán adataikat adhatják meg, a szolgáltató pedig ígérete szerint időben értesíti őket a fejleményekről. A Vodafone-nál lapunk megkeresésére elmondták, hogy azért nem érhető el egyelőre az LG Optimus 7 az üzletekben, mert a gyártó késik a készülékek leszállításával - a cég ezért elnézést kér vásárlóitól. Az LG-től a HWSW megtudta, a szállítások legkésőbb november 5-én kezdődnek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A három hazai operátor közül a Telenor választékában egyelőre egyáltalán nem szerepelnek Windows Phone 7-es okostelefonok, a cég ezzel együtt nem is tett semmilyen ígéretet arra, hogy a világpremierre a boltokba kerülnek nála az első ilyen okostelefonok. Az összképhez hozzátartozik, hogy a Telenor Csoport nem szerepel a Microsoft globális szolgáltatópartnerei közt, így érthető, hogy a WP7-alapú készülékek később érkeznek meg a norvég tulajdonú operátorhoz. A Telenor mindazonáltal korábban lapunkkal közölte, hogy a cégnél későbbi időpontban a Samsung Omnia 7 és az LG Optimus 7 is kapható lesz.

A Samsung és az LG megoldásai mellett a HTC rendelkezik feltűnően bő WP7-re épülő készülékválasztékkal, a tajvani gyártó új okostelefonjai (HTC HD7, HTC 7 Mozart, Trophy. Pro, Surround) azonban egyelőre nem szerezhetők be egyik hazai szolgáltatónál sem, érkezésükről jelenleg nincs információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról