Szerző: Koi Tamás

2010. október 6. 11:33

Sikertörténet lett a Samsung Galaxy S

Hatalmas sikert hozhat a Samsungnak a nyár óta kapható csúcskategóriás okostelefon, a Galaxy S. Az androidos készülékből mostanra világszerte ötmilliót adtak el, ezzel a koreai gyártó készülékének minden tekintetben sikerült beverekednie magát az okostelefon-piac nagyágyúi közé.

A gyártó az idei második negyedévben dobta piacra - először Európában - a Galaxy S-t, a mobil később Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is piacra került. A Samsung szerint a telefon fogadtatása eddig mindegyik piacon rendkívül kedvező volt, ami meglátszott az eladásokon is: Koreában mostanra több mint egymillió, a tengerentúlon pedig kétmillió példány fogyott az okostelefonból, illetve annak különböző variációiból.

A vállalat az eddigi sikereken felbuzdulva múlt hónapban Kínában is piacra dobta a Galaxy S-t, és még októberben várhatóan a japán piacon is megkezdi a készülék forgalmazását. Az eladások felfutásához nagyban hozzájárulhat, hogy a Samsung minden eddiginél több szolgáltatópartnerrel karöltve értékesíti a mobilt, az Egyesült Államokban például mindegyik operátornál kapható a Galaxy S.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Samsung többek közt a Galaxy S sikereitől azt reméli, hogy az idei okostelefon-értékesítési volumene messze túlhaladja majd a tavalyi eredményeket. A cégnél úgy kalkulálnak, hogy 2010-ben legalább 25 millió okostelefont adhat el a vállalat, ezzel a cég a negyedik legnagyobb piaci szereplővé válhat a Nokia, a Research in Motion és az Apple mögött. A Galaxy S szárnyalása mindazonáltal nyilvánvalóan elsősorban az Egyesült Államokban számít valódi sikertörténetnek, a mobil a koreai gyártó számára ugyanis meghozhatja azt az áttörést, ami további világpiaci sikereket megalapozza a cégnek.

Az IDC az első féléves számok alapján úgy kalkulál, hogy idén 270 millió okostelefont fognak a gyártók leszállítani az üzletekbe, ami 55 százalékkal és 96 millió darabbal haladja meg a tavalyi mennyiséget. "Idén az okostelefon a mobiltelefon világpiac fellendülésének katalizátora" - fogalmazott az IDC vezető elemzője, Kevin Restivo. A piackutató azt várja, hogy az év második felében megjelenő új modellek és az élénkülő kereslet hatására a piac magasan felülmúlja majd a korábbi elképzeléseket. Az IDC emiatt a teljes mobiltelefon piac növekedési előrejelzését is megemelte, 1,5 ponttal 14,1 százalékra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról