Szerző: Dojcsák Dániel

2010. október 1. 13:29

Megérkezett az új chatkirály

A Microsoft komoly energiákat fektetett bele, hogy a Live szolgáltatáscsomagját a kor igényeinek megfelelően felújítsa. A bétát már jó ideje próbálgathatjuk, szeptember utolsó napjától a felhasználók már a végleges verzióra frissíthetnek.

A Microsoft által mantrázott "szoftver és szolgáltatás" koncepció legerősebb tagja a Live Messenger, amit a magyar felhasználók továbbra is csak "MSN"-nek becéznek, de a Live Essentials tartalmaz fotómegosztó, e-mail, dokumentumkezelő, blog és sok egyéb extra funkciót is. Az új változatot  bárki ingyenesen telepítheti, igaz csak abban az esetben, ha eredeti Windows 7 vagy Vista operációs rendszer fut a gépén.

A Messenger, Photo Gallery, Movie Maker és a Mail alkalmazások új, frissített változata mellett a felhasználók megkapják a Family Safety csomagot is, amivel a szülők biztonságosabbá tehetik csemetéjük számára a világhálón való bóklászást. Továbbá bekerült a csomagba a Live Mesh alkalmazás is, ami több számítógép között képes szinkronizálni fájlokat a SkyDrive-on keresztül. A Windows Live Photo Gallery pedig a képek rendezgetését és terjesztését teszi könnyebbé, s szerencsére a Microsoft már nem ragaszkodik görcsösen a saját megoldásaihoz, így a programból a SkyDrive-on túl, akár Flickrre, Facebook-ra és egyéb képmegosztókra is lehet feltölteni.

Minden össze van drótozva

A Windows Live Mail 2011 levelező kliensben több fiókot is kezelhetünk, lehetőség van a naptár befűzésére, illetve RSS-csatornákra is feliratkozhatunk . Sőt a SkyDrive-val kombinálva a felhasználók akár teljes fényképalbumokat tudnak átküldeni e-mailben, igaz valójában a fájlok sosem lesznek benne az üzenetben, azok a webes tárhelyen érhetők el.

[+] HWSW: Live Messenger 2011 részletes bemutató

A Live Messenger újításairól már egy korábbi cikkben beszámoltunk, a legfontosabb előrelépés, hogy a Microsoft egy teljes közösségi platformot épített a csevegőprogram köré. A Messenger ugyan összezárható a jelenleg is ismert kompakt formába, de a teljes nézetben egy Silverlightban készült, felcicomázott felületen kapja meg a felhasználó a Facebook, MySpace, Twitter és egyéb rendszerekben kapott üzeneteket, képeket, linkeket. A Microsoft a HWSW-nek korábban utalt arra, hogy a magyar iWiW is bekerülhet a támogatott közösségi oldalak közé, de ezzel kapcsolatban hivatalos bejelentés továbbra sem történt, egyelőre a MyVIP az egyetlen hazai rendszer, ami együttműködik a Live-val. A bétához képest egy fontos újítás került még be, mégpedig a Facebook Chat integráció, ami vonzó képesség azoknak, akik használják a Facebook csevegőjét, de elégedetlenek az ottani kialakítással.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Microsoft a Live Essentials 2011 bétaváltozatát június 24-én tette elérhetővé a nagyközönség számára, azóta sok millió felhasználó tért át a végleges verzió megjelenése előtt is már az újra. A redmondi cégnél ez egy jól bevett szokás, hogy a stabil változat megjelenése előtt milliós nagyságrendű felhasználóval teszteli a bétát enged be, s feldolgozza a nagyszámú visszajelzést, így idő előtt fény derülhet a speciális hibákra is. A június óta eltelt időben a Microsoft szerint a felfedezett és bejelentett problémák 95 százalékát sikerült kijavítani.

Az egyetlen rossz hír a felhasználók tömegének, hogy mindenképp Windows 7 vagy Vista szükséges a telepítéshez, de talán az XP felhasználóknak itt az ideje áttérni Windows 7-re, hiszen már az új Internet Explorer 9 béta is csak a két új operációs rendszer valamelyikén hajlandó futni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról