Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 10. 13:58

Telefonra is lehet cascót kötni a T-Mobile-nál

Az autókra köthető cascóhoz hasonló konstrukciójú biztosítási megoldást vezet be a magyar mobilpiacra a T-Mobile. A készülékbiztosítás leginkább a drágább telefonokkal rendelkező ügyfelek számára hozhat megnyugvást.

A T-Mobile kínálatában mától elérhető, fix önrész és havidíj mellett igénybe vehető készülékbiztosítás a szolgáltató szerint az újonnan vásárolt, nagy értékű készülékek súlyos, nem garanciális javítási körbe tartozó sérülése, elvesztése, vagy ellopása esetén jelentős anyagi tehertől mentesítheti az ügyfelet. A biztosítás két konstrukcióban érhető el, az egyik a sérülések, a másik lopás vagy elvesztés esetén is kártalanít.

A készülékbiztosítás igénybevételének feltétele a betöltött 18. életév, emellett a készüléket vásárló előfizetőnek vagy a vásárláskor, vagy legkésőbb az azt követő hatvanadik napon kell nyilatkoznia arról, hogy meg kívánja-e kötni a biztosítást a mobiltelefonra. A kisebb értékű, sérülésekre vonatkozó biztosítási csomag havi díja egységesen 490 forint, a nagyobb, extra csomag pedig 790 forintba kerül havonta, a mobil vételárától függetlenül. Amennyiben a biztosítási szerződésben érintett készülékkel a választott konstrukcióba tartozó káresemény történik, a szerződésben foglalt feltételek teljesülése esetén a sérült készüléket a szolgáltató szervize megjavítja. A nem javítható vagy ellopott készüléket a T-Mobile típusazonos készülékre cseréli.

Előfordulhat azonban, hogy a cserélendő készülék már nem kapható a T-Mobile-nál, ilyen esetben az ügyfél más típusú készüléket választhat a károsodott készülék aktuális kedvezményes listaárának legfeljebb 110%-áig terjedő értékben. Káreseménykor csomagtól függően önrész befizetésére is szükség van. Ennek összege a kisebb csomag esetén 4500, a nagyobb csomagban 6000 forint, amiből a T-Mobile aranykártyás ügyfelei 10 százalék, platinakártyás ügyfelei 20 százalék kedvezményt kapnak. A biztosítás egyik esetben sem terjed ki a készülékben vagy annak SIM kártyáján tárolt adatok helyreállítására.

A mobilkészülékek biztosítása nem teljesen új keletű szolgáltatás a mobilcégeknél. Pukler Gábor, a a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója egy mai sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy az angol és német piacon is léteznek hasonló konstrukciók a mobilszolgáltatóknál. A HWSW tudomása szerint a szolgáltató már tavaly elkezdte keresni a megfelelő partnert a szolgáltatáshoz, a Magyar Telekom biztosítási portfóliójának kiterjesztéséről tavaly áprilisban szivárogtak ki részletek.

A T-Mobile a készülékbiztosítás mellett hamarosan utasbiztosítási konstrukciót is bevezet portfóliójába. A szolgáltató által kínált megoldás különlegessége, hogy a biztosítás SMS-ben is megköthető, akár a határ átlépése után is (legfeljebb azt követően két óráig). A szolgáltató minden határátlépés során SMS-ben ajánlja a biztosítást ügyfeleinek. Az utasbiztosítás egyéni és családi konstrukcióban érhető el, előbbi díja naponta 490 forint, utóbbié 1190 forint.

A Magyar Telekom a készülékbiztosításnál az ACE Groupot választotta partneréül, az utasbiztosítást pedig a UNION Biztosítón keresztül nyújtja a cég. A telekommunikációs multi arra számít, hogy a készülékbiztosítást több tízezer, az utasbiztosítást pedig szezononként legalább tízezer ügyfél veszi majd igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról