Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 29. 16:30

Magyarországon is kapható a Samsung zsebprojektora

A hazai piacon is bemutatkozik a Samsung aprócska projektora, az SP-H03 "pico projector". A mindössze 63x38x63 milliméteres, akkumulátorral együtt is csak 170 grammos vetítő LED fényforrással működik és beépített memóriakártya-olvasót is tartalmaz, amelyekről akár filmet is lejátszik.

A projektor inkább csak afféle technikai kuriózumnak fogható fel, a 854x480 pixeles képet 30 ANSI lumen fényerővel tudja megjeleníteni a vásznon vagy a falon, ezzel legfeljebb prezentációk vetítésére alkalmas, filmnézéshez egy teljesen elsötétített szobára van szükség.

A projektor 1 gigabájt belső memóriával rendelkezik, így a bemutatni kívánt dokumentumok, videók  közvetlenül is feltölthetők rá. Az SP-H03 egy legfeljebb 16 gigabájtos kártyákat támogató MicroSD foglalattal és USB-porttal is bír, így további külső adathordozók, memóriakártyák és pendrive-ok is csatlakoztathatók hozzá, emellett  PC-ről, VGA kimenetről, AV kompozit kábelről, videokameráról, netbookról, sőt, akár okostelefonról is fogadhatja a jelet.

A készülék önállóan is képes Office állományok megjelenítésére, így számítógép használata nélkül is leht vele prezentációt tartani, emellett képes megnyitni PDF dokumentumokat, lejátszik AVI, MP4, ASF, MPG, RM, FLV, WMV videókat, illetve MP3, MP2, WAV, WMA, FLAC, APE, RA zenefájlokat, valamint megjelenít JPEG, PNG, BMP és GIF formátumú képeket is. Az apró készülékben 1 wattos sztereó hangszórók lapulnak, de szerencsére audiokimenettel is ellátták.

A Samsung SP-H03-at működtető akkumulátor legfeljebb 2 órán át bírja egy feltöltéssel, ami elegendő két hosszabb prezentációhoz vagy egy egész estés filmhez. A termék itthon 75 ezer forintos ajánlott bolti áron lesz kapható, tájékoztatta a HWSW-t a vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról