Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres
>> Developer 2014 kutatás: vegyél részt a kutatásunkban és segíts megismerni a hazai szoftverfejlesztők szokásait! <<

Elkészült a Flash Player 10.1

Koi Tamás, 2010. június 11. 09:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe kiadta a Flash Player legfrissebb, 10.1-es verzióját, mellyel bizonyos számítógépeken megjelent a régóta várt hardveres gyorsítás.

A fejlesztők elképzelései szerint az egyre népszerűbb, h.264 tömörítésű streamelt videók hardveres gyorsításával a gyengébb processzorral szerelt, tipikusan hordozható eszközök tulajdonosai számára is biztosítható lesz a folyamatos lejátszás, emellett az új plugin az optimalizációnak köszönhetően jótékony hatással lehet az ilyen berendezések akkumulátoros rendelkezésre állási idejére is. A most kiadott, 10.1-es Flash Player telepítése azért is ajánlott, mert nem tartalmazza azt a kritikus sérülékenységet is, melyet egy héttel ezelőtt ismert el az Adobe

A vállalat weboldaláról elérhető Flash Player 10.1 megjelenésével emellett az Adobe célul tűzte ki, hogy a beépülőmodul több platformon is ugyanazt a látványt és funkcionalitást nyújtsa. Bár a Flash Player 10.1 most kiadott változata egyelőre csak Windows Mac OS X és Linux operációs rendszerekre érhető el, később különböző okostelefon-platformokra is várható a megjelenése, így többek közt a Palm WebOS operációs rendszeréhez, az Androidhoz (ez a fejlesztők ígérete szerint még ebben a hónapban is megjelenik) és BlackBerryhez is portolják a lejátszót.

Az új verziónál a rendszererőforrások optimálisabb kihasználása érdekében fejlett grafikus processzorral kell rendelkezzen a kliens, emellett szükségessé válhat az illesztőprogramok frissítése is. A plugin a hardveres gyorsítást a Radeon és Mobility Radeon 4000-es családtól (illetve integrált megoldásoknál a 3000-es családtól) támogatja, az NVIDIA támogatott megoldásainak felsorolásához egy külön weboldalt is létrehozott, az Intelnél pedig az összes 4-es sorozatú lapkakészlet, valamint az újabb változatok szerepelnek a támogatott rendszerek listáján, beleértve az Atom processzorok mellé kerülő Intel GMA 500-as vezérlőt (feltétel a 15.16.5.2021 verziószámú, vagy újabb grafikus illesztőprogram).

A Flash jelenleg a világ egyik legelterjedtebb webes és offline multimédiás platformjának számít. A Flash Player valamelyik verziója a PC-k 98 százalékán, és az újonnan forgalomba kerülő okostelefonok közel felén jelen van, az interneten megnézhető videók 75 százaléka, az internetes játékoknak pedig a 70 százaléka Flash-alapú.

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Egy kis türelmet kérünk, töltjük a kommenteket...

Új komment írásához be kell jelentkezned!

A Fórumos azonosítódat is használhatod.

Ha még nem vagy tagunk, regisztrálj! Csak 2 perc az egész.

Tipp #1: több formázási lehetőséged van, ha a Fórumban szólsz hozzá a témához!
Tipp #2: készítettünk egy gyűjtőoldalt, ahol az összes friss kommentet megtekintheted.