:

Szerző: Koi Tamás

2010. május 6. 11:42

Olcsóbb átalánydíjas telefonálás Skype-pal

Három új, átalánydíjas tarifakonstrukciót vezet be kínálatába a Skype. A havidíjas csomagok segítségével pár ezer forintért korlátlanul cseveghetünk a belföldi, európai vagy akár a tengerentúli ismerősökkel.

A Skype eddig is adott ugyan lehetőséget a belföldi és nemzetközi vezetékes és a mobil számok hívására a SkypeOut szolgáltatás révén, a feltöltőkártyás konstrukciókhoz hasonlító rendszer után azonban mostantól egyszerűbben, és adott esetben olcsóbban is telefonálhatnak hálózaton kívülre a felhasználók.

A megújult átalánydíjas csomagokkal az országhatáron belül, 20 európai országba, valamint 40 országba (beleértve az európai államokat is) kezdeményezhet hívásokat a Skype-fiókkal rendelkező előfizető. Magyarországon belül havi bruttó 4,54 euróért, vagyis napi árfolyamon számolva körülbelül 1250 forintért korlátlan beszélgetést kínál a Skype, de csak vezetékes irányba.

Havonta 5,69 euróért, vagyis körülbelül 1600 forintért már 20 ország vezetékes hálózatait lehet elérni, a világ 40 országába irányuló átalánydíjas tarifa pedig 10,29 euróba, vagyis 2900 forintba kerül. A 40 állam közül hat esetében (Kína, Egyesült Államok, Kanada, Hongkong, Szingapúr, Thaiföld) a mobilszámokat is korlátlanul lehet hívni. A Skype a fenti tarifákból 5 vagy 15 százalék kedvezményt ad abban az esetben, ha egy negyedévre, vagy egy egész évre előre fizet az ügyfél.

\"\"

A Skype fejlesztői ezzel együtt bejelentették, hogy a VoIP-kliensprogram új változatában régi adósságát törleszti a cég: megjelenik a többszereplős videokonferencia-lehetőség, mely legfeljebb öt klienst tud egy konferenciahívás alá migrálni. A főként vállalati felhasználók számára hasznos funkció a bétaváltozatban még ingyenes lesz, a későbbiekben azonban fizetni kell majd érte - a tarifákról egyelőre nem nyilatkozott a vállalat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.