Szerző: Bizó Dániel

2009. február 13. 14:16

Mobilokon is futhat már a JavaFX

Ígéretéhez híven a Sun Microsystems elkészült a JavaFX mobilos verziójával, mely azonnal hozzáférhető. Ezzel egy újabb jelentős lépést tett a vállalat a felé, hogy a lehető legszélesebb körben terjessze el az interaktív vizuális Java-alkalmazásokat.

[HWSW] Ígéretéhez híven a Sun Microsystems elkészült a JavaFX mobilos verziójával, mely azonnal hozzáférhető. Ezzel egy újabb jelentős lépést tett a vállalat a felé, hogy a lehető legszélesebb körben terjessze el az interaktív vizuális Java-alkalmazásokat.

A JavaFX Mobile támogatása elkészült a mobiltelefonokra szánt Java Micro Edition (ME) runtime-hoz is, így megkezdődhet annak terjesztése. A bejelentésen a Sun mellett a meghatározó mobilgyártók közül az LG Electronics és a Sony Ericsson sorakozott fel, tekintve azonban, hogy a Java széleskörűen elterjedt, mintegy 2,6 milliárd mobilon található meg a legfrissebb becslések szerint, valamint hogy a Java ME forráskódja nyílt, várhatóan viszonylag rövid idő alatt az összes gyártó frissíti majd a készülékeivel szállított futtatási környezetet. A használatban lévő telefonok többségének frissítésére is lehetőség nyílik a mobilhálózaton keresztül.

A JavaFX Mobile-lal felvértezett Java ME természetesen a JavaFX fejlesztői készlet részévé is vált, mely emiatt az 1.1-es verziószámot vette fel, ahogyan a teljes mobiltámogatás miatt maga a JavaFX is 1.1-es kiadásra váltott. A Sun állítása szerint világszerte több mint 6 millió szoftverfejlesztő támogatja a mobil Java programozási környezetet. További információ és szoftverletöltések a JavaFX honlapján találhatóak.

[+] JavaFX: legyen webkettes a Java is!

A Sun tavaly decemberben jelentette be a JavaFX-et, mely lényegében a Java fejlett audiovizuális képességekkel való felruházását hozza magával. A Java lényegében kimaradt a webkettes robbanás nagy részéből, a webes fejlesztők ugyanis többnyire AJAX és Flash technológiák bevetésével valósították meg az online alkalmazások többségét. A JavaFX célja, hogy egy új prezentációs réteggel felruházva a Java visszaveheti néhai elsőségét, és az olyan képességek, mint a PC- és mobilplatformok támogatása, a böngészőfüggetlen, akár offline működés, robusztus biztonsági modell és széleskörű API-támogatás megnyeri magának a webes fejlesztői közösséget, beleértve a nagyvállalati alkalmazásokkal foglalkozókat is.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.