Szerző: Bányai György

2009. február 17. 10:34

Felsőkategóriás Sony Ericsson zenemobil mutatkozott be

A Sony Ericsson új Walkman mobiltelefonja a zenelejátszásra összpontosít, de 8 megapixeles kamerával, GPS-vevővel, WLAN-adapterrel és HSPA adatátviteli képességgel is rendelkezik.

[HWSW] A Sony Ericsson új Walkman mobiltelefonja a zenelejátszásra összpontosít, de 8 megapixeles kamerával, GPS-vevővel, WLAN-adapterrel és HSPA adatátviteli képességgel is rendelkezik.

A Sony Ericsson W995 Barcelonában, a Mobile World Congressen mutatkozott be. Az igen szép és diszkrét, szétcsúsztatható készülékházban 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolót, Bluetooth 2.0 rádiót, valamint HSPA-adatátvitelre képes modult is találunk. A mobil kijelzője nem érintésérzékeny, ám a kategória átlagánál nagyobb, 2,6 hüvelykes és a szokásos 240x320 képpont található rajta.


A DLNA-támogatásnak (Digital Living Network Alliance) köszönhetően a fotók, videók egyszerűen küldhetők az arra alkalmas tévékre vagy monitorokra, a zenék pedig a megfelelő hi-fi berendezéseken szólalhatnak meg. A W995 ezekből az állományokból a mellékelt 8 gigabájtos Memory Stick Micro kártyán tekintélyes mennyiséget tárolhat. A telefon igazi mindenes, még GPS-vevőegység is megtalálható benne, így a zenekedvelő tulajdonosnak a helymeghatározáshoz nem kell másik készülékért nyúlnia.

A W995 szabványos 3,5 milliméteres jack aljzattal is rendelkezik, így nem feltétlenül kell használni a mellékelt headsetet, melyre eddig szükség volt a gyártó korábbi Walkman mobiljainál. Ez a lehetőség csak elsőre tűnhet nagy dobásnak, ugyanis a gyártó headsetjei eddig is kettéválaszthatók voltak és fogadták a mikrofonrésztől a füleseket. A sztereo hangszóróval is felszerelt Sony Ericsson W995 a második negyedévtől válik három különböző (fekete, ezüst, piros) színben elérhetővé, egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról