Szerző: Bányai György

2009. január 16. 16:09

Kétmagos Atom processzorral szerelt nettop az MSI kínálatában

Az MSI nem elégszik meg Wind netbookjainak sikerével, sorra jelenti be az asztali nettop számítógépeit is. Legújabb ilyen gépében kétmagos Atom processzor felel a számításokért, és még optikai meghajtó is befért a kisméretű gépházba.

[HWSW] Az MSI nem elégszik meg Wind netbookjainak sikerével, sorra jelenti be az asztali nettop számítógépeit is. Legújabb ilyen gépében kétmagos Atom processzor felel a számításokért, és még optikai meghajtó is befért a kisméretű gépházba.

Az MSI WIND D130 nettop burkolata alatt kétmagos Intel Atom 330 processzor található, mely 1,6 gigahertzen üzemel. Mellé a gyártó 2 gigabájt DDR2 memóriát társított. Az MSI büszke a WIND D130 alacsony fogyasztására is, mely teljes terhelés mellett mindössze 35 watt, a bejelentés során ezt egy izzólámpa fogyasztásához hasonlították. Az alacsony fogyasztás mellett igen komolyan vették a zajterhelést is, a processzoron passzív hűtő van, ezért az üzemi zaj 30 decibel alatti.

Az MSI Wind D130 kisméretű burkolata ellenére 5,25 hüvelykes optikai egységet is tartalmaz, mely kétrétegű DVD-k megírására alkalmas. A számítógépben 7.1 csatornás hangrendszer is található, így tévéhez csatlakoztatva is megállhatja a helyét a normál felbontású videoállományok esetében.

A burkolat összesen négy USB 2.0 csatlakozót kínál, ezekből kettő az előlapon nyert elhelyezést, mely fülhallgató kimenetet, valamint mikrofon bemenetet és egy multiformátumú kártyaolvasót is tartalmaz. A gyártó a WIND D130 nettopot fájlszervernek, vagy e-mail szervernek is ajánlja, áráról azonban nem tett említést a bejelentés során.

A D130-on kívül a gyártó több nettopot is kínál, tavaly év végén is jelentett be egyet, a WindBoxot, mely optikai meghajtót ugyan nem tartalmaz, de olyan pluszt igen, amellyel kevés számítógép büszkélkedhet. A Windbox a VESA Mount (Flat Display Mounting Interfaceként is ismert) csatlakozószabvány szerint -- mely egységesíti a fali konzolok és a monitorok csavarlyukainak helyét -- rögzíthető a kijelző hátoldalára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról