Szerző: Ady Krisztián

2008. május 20. 09:58

Elindult a Google Health

Elindult a Google Health: a bétás szolgáltatás az egészségügy dokumentációs problémáira nyújtana komplett megoldást -- egyelőre az Egyesült Államokban. A Google Health-en keresztül az orvosok egyetemleges felületen férhetnek hozzá a betegek bizonyos adataihoz, leleteihez, vizsgálati eredményeihez, kórtörténetéhez.

[HWSW] Elindult a Google Health: a bétás szolgáltatás az egészségügy dokumentációs problémáira nyújtana komplett megoldást -- egyelőre az Egyesült Államokban. A Google Health-en keresztül az orvosok egyetemleges felületen férhetnek hozzá a betegek bizonyos adataihoz, leleteihez, vizsgálati eredményeihez, kórtörténetéhez.

A Google Health-ben online felületre tölthetjük fel adatainkat, dokumentumainkat, melyhez az orvosok az interneten keresztül szintén hozzáférhetnének megfelelő eszközök, például Tablet PC-k segítségével. Az ingyenes szolgáltatás segítségével megkereshetjük a környékbeli orvosokat, kórházakat is.

A Google számos vállalattal dolgozik együtt az orvosi dokumentumok, korábban felírt receptek és különböző tesztek eredményeinek digitalizálásán, integrálásán az online rendszerbe, jelenleg nyolc vállalat információit importálhatjuk pár gombnyomással a profilunkba. Bár a Google Health nem tartozik a HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) alá, mely a betegek adatait hivatott védeni, a Google szerint saját megoldásuk már most sokkal nagyobb biztonságot nyújt a tárolt adatoknak, mint amelyet a HIPAA előír.

Google Health

Az online tárolt egészségügyi adatok több szempontból is előnyösek lehetnek. Nem csak az elfelejtett gyógyszerallergiákra, elhagyott zárójelentésekre lehetne gyógyír, hanem számos receptekkel kapcsolatos visszaélésre alkalmat adó kiskaput bezárhatna, hiszen minden orvoslátogatás, receptfelírás és -kiváltás szerepelne az adott beteg adatbázisában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról