Szerző: Ady Krisztián

2005. december 9. 13:08

Online bankot indít a T-Online és az Erste Bank

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a T-Online Magyarország Rt. és az Erste Bank Hungary Rt., amelynek keretében banki szolgáltatásokat nyújtanak az internetszolgáltató által üzemeltett [origo] hírportálon keresztül. Az [origo] klikkbank márkanév alatt elindult pénzügyi szolgáltatáscsomag többek között bankszámlát, bankkártyát, megtakarítási és hitellehetőségeket is tartalmaz, amelyeket főként online felületen keresztül tudnak a lakossági és mikrovállalati ügyfelek igénybe venni.

[HWSW] Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a T-Online Magyarország Rt. és az Erste Bank Hungary Rt., amelynek keretében banki szolgáltatásokat nyújtanak az internetszolgáltató által üzemeltett [origo] hírportálon keresztül. Az [origo] klikkbank márkanév alatt elindult pénzügyi szolgáltatáscsomag többek között bankszámlát, bankkártyát, megtakarítási és hitellehetőségeket is tartalmaz, amelyeket főként online felületen keresztül tudnak a lakossági és mikrovállalati ügyfelek igénybe venni.

A pénzügyi szolgáltatáscsomag tartalmaz egy bankszámlát, amelyhez internetbank, internetes fizetésre is használható bankkártya, telebank és sms-szolgáltatások is kapcsolódnak. Az [origo] klikkbank ügyfelei emellett betétet köthetnek le és folyószámlahitelt igényelhetnek. A szolgáltatásokat magánszemélyek és mikrovállalatok egyaránt igénybe vehetik. A jövőben az [origo] klikkbank ügyfelei befektetési jegyeket vásárolhatnak majd, illetve további hiteltermékeket (hitelkártya, személyi kölcsön, lakáshitel) igényelhetnek az online bankon keresztül.

A partnerek a T-Online ügyfélkörének gyors bankosodására számítanak, ami a bevezetést követően éves szinten több tízezer [origo] klikkbank bankszámla nyitását jelentheti. Az online kiszolgálás az Erste Bank által biztosított és üzemeltetett rendszereken keresztül történik, amelyet az [origo] portálon való bejelentkezéssel lehet elérni.

"A T-Online és az Erste Bank közötti együttműködési megállapodás valóban stratégiai jellegű, amely mindkét fél számára komoly és hosszú távú elkötelezettséget jelent. Az [origo] klikkbank mögött álló üzleti modell ugyanis még a világban is viszonylag új jelenség, hiszen két, egymástól teljesen eltérő területen működő szolgáltató termékei kapcsolódnak össze önálló márkanév alatt" -- mondta Simó György, a T-Online Magyarország Rt. vezérigazgatója. "Az online bank termékeinek kifejlesztése, piaci bevezetése és elfogadtatása ezért várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe, azonban a magyarországi internet elterjedésében olyan dinamikus növekedés várható a következő években, amely a jövő üzletágává teheti az online bankot mindkét fél számára."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról