Szerző: Bőle György

2020. március 5. 09:37

Python és a turbó csiga

Az előadás a Python futási sebességét és annak optimalizálását járja körül.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Milyen sebességet várhatunk egy Python alkalmazástól és mit tehetünk, ha fel szeretnénk gyorsítani? Az előbbi megértéséhez egy picit a CPython belsejét kell boncolgatnunk, hogy megérthessük, mi is történik egy program futtatásánál. A gyorsítási lehetőségek megértéséhez pedig végig kell venni a legfontosabb lehetőségeket a C modul megvalósítástól a GPU-ra fordító JIT könyvtárakig.

A HWSW free! meetupsorozat 2020. február 27-i állomásán Dr. Guta Gábor, szoftverfejlesztő és kutató a Python futási sebességét és annak optimalizálását járja körbe. Az érdeklődők a Python nyelvvel a HWSW 2020. március 12-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás, a Python programozás alapjai című online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek, ugyancsak a szakember vezetésével.

16:33
 

Python és a turbó csiga - Guta Gábor (Axonmatics)

Még több videó

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 10:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.