Szerző: Bőle György

2020. március 4. 21:13

Python mindenhol: mikrovezérlőktől a WebAssembly szabványig

A Python mára kis túlzással bárhol futtatható, és bármilyen feladatra bevethető.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x)

Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x) Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Az egyik véglet, hogy hogyan lehet Pythont gyömöszölni egy 32-bites ARM Cortex M0+ 48MHz mikrovezérlőre, ami 256 KB Flash memóriát és 32 KB RAM-ot tartalmaz. A történet másik vége pedig a webböngészők által támogatott WebAssembly szabvány, ami lehetővé teszi, hogy a webböngészőnkre is lefordítsuk a Python környezetünket.

A HWSW free! meetupsorozat 2020. február 27-i állomásán Dr. Guta Gábor, szoftverfejlesztő és kutató előadásában arra vállalkozott, hogy felvillantsa a Python futtatására képes célkörnyezetek két végletét, felhasználásának sokoldalúságát. Az érdeklődők a Python nyelvvel a HWSW 2020. március 12-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás, a Python programozás alapjai című online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek, ugyancsak a szakember vezetésével.

14:39
 

Python mindenhol: mikrovezérlőktől a WebAssembly szabványig - Dr. Guta Gábor (Axonmatics)

Még több videó

Május 18-án, szerdán "FinOps, avagy a felhős költségoptimalizálás alapjai" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

:
a címlapról