Szerző: Bőle György

2020. március 4. 21:13

Python mindenhol: mikrovezérlőktől a WebAssembly szabványig

A Python mára kis túlzással bárhol futtatható, és bármilyen feladatra bevethető.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az egyik véglet, hogy hogyan lehet Pythont gyömöszölni egy 32-bites ARM Cortex M0+ 48MHz mikrovezérlőre, ami 256 KB Flash memóriát és 32 KB RAM-ot tartalmaz. A történet másik vége pedig a webböngészők által támogatott WebAssembly szabvány, ami lehetővé teszi, hogy a webböngészőnkre is lefordítsuk a Python környezetünket.

A HWSW free! meetupsorozat 2020. február 27-i állomásán Dr. Guta Gábor, szoftverfejlesztő és kutató előadásában arra vállalkozott, hogy felvillantsa a Python futtatására képes célkörnyezetek két végletét, felhasználásának sokoldalúságát. Az érdeklődők a Python nyelvvel a HWSW 2020. március 12-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás, a Python programozás alapjai című online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek, ugyancsak a szakember vezetésével.

14:40
 

Python mindenhol: mikrovezérlőktől a WebAssembly szabványig - Dr. Guta Gábor (Axonmatics)

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 10:38

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.