Szerző: Koi Tamás

2020. február 24. 14:58

Lehullott a lepel a Mate X utódjáról

Bemutatta sorban a második hajlítható kijelzős okostelefonját a Huawei: A Mate XS az elődmodellhez képest több ponton is javított mechanikával, erősebb hardverrel, de ugyanúgy Google szolgáltatások nélkül érkezik.

Egy évvel az elődmodell premierje után leleplezte vadonatúj, hajlítható kijelzős okostelefonját a Huawei. A kínai gyártó barcelonai rendezvényén - melyhez az idei Mobile World Congress elmaradása ellenére makacsul ragaszkodott - bemutatta a Mate XS-t, mely a Mate X nyomdokaiba lépve letisztultabb, strapabírobb mechanikát valamint fejlettebb hardverkomponenseket ígér. A legfontosabb változás ugyanakkor, hogy ez a készülék már Európában is forgalomba kerülhet.

Bár a Mate X esetében a Huawei kifejezetten büszke volt a rendkívül precíz felépítésű zsanérra, a gyártó szerint az újdonság a hajlítható kijelző "gerincét" képező mechanika terén is továbbfejlődött. A kijelzőpanel a Mate XS esetében ugyan továbbra sem kapott valódi üvegborítást, ellentétben a Samsung Galaxy Z Flippel, ezzel együtt ezen a téren is javult a mechanikai védelem a négyrétegű paneltechnológiának. 

matexs

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hajlítható kijelzőt érintő fejlesztések mellett a Mate XS kisebb változásokat hoz a burkolat alatt, így elsősorban a tavalyi modellbe épített Kirin 980 helyett ebben a készülékben már az 5G-s modemet integráltan tartalmazó Kirin 990 processzor található, emellett a Huawei átdolgozta a komponenseket hűtő rendszert is.

A Mate XS elődjéhez hasonlóan már nem kaphatta meg a Google Play Services licencet, ami azt jelenti, hogy az androidos készülék számos Google alapszolgáltatás nélkül kerülhet a boltokba, helyét a kínai gyártó saját platformja, a Huawei Mobile Services próbálja kitölteni - egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. Fontos változás ugyanakkor az első generációs modellhez képest, hogy a Mate XS mindezek ellenére immár Kínán kívül is piacra kerül, így Európában is lehet számítani az újdonság megjelenésére.

A Huawei Mate XS a következő hónapban, hónapokban kerülhet a boltok polcaira, 2500 eurós, azaz napi árfolyamon számolva hozzávetőleg 850 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról