Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 1. 13:20

Magyar legenda

Folyatódik Erasmus barátom álal elkezdett hírsorozatunk, a Legenda. Érdekes magyar nyelvű cikkekre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Folyatódik Erasmus barátom álal elkezdett hírsorozatunk, a Legenda. Érdekes magyar nyelvű cikkekre szeretnénk felhívni a figyelmet.

    A +Abit szerkesztőségében ezúttal egy Kensington típusú optikai egér vendégeskedett. "Design terén felveszi a versenyt a nagyokkal, és ergonómiai és kezelhetőségi szempontból is az elvárhatót nyújtja. A pozicionálás - optikai eszközről lévén szó - a lehető legpontosabb, a gombok határozottan, bár kissé szögletesen működnek. Az 5 év garancia pedig egyedülálló, főleg a mai magyar viszonyok közt. Egyetlen komoly hátrányként a jelentős processzorigényt lehet ellene felhozni, bár egy optimalizált meghajtóprogrammal (remélhetőleg) ez csökkenthető lesz."

    A HC.Gamer oldalán olvasható MatávNET ADSL interjúból mindent megtudhatunk erről az új szolgáltatásról egészen a legapróbb technikai részletekig és a szerződési feltételekig. Szó esik a szolgáltatás jövőjéről is, várható újabb kedvezményes csomagoktól kezdve egészen az üzleti alkalmazásig. Mindenképpen érdemes elolvasni.

    A Hardware HUNpage látogatói egy kimerítő technológiai leírást olvashatnak az NVIDIA kedden bejelentett GeForce3 videochipjéről. "A GeForce3 legnagyobb értéke azonban azokban az újításokban van, amelyeknek ma még egyáltalán nem vesszük hasznát. Ezek élén természetesen a teljes körű programozhatóság áll, ami valóban jelentős előrelépés, ám idő kell még ahhoz, hogy a szoftverfejlesztők "rákapjanak". Könnyen meglehet azonban, hogy nem kell olyan sokat várnunk, mint a GeForce 256 T&L képességeink támogatásánál, mégpedig több okból is. Először is hamarosan itt a RADEON 2, ami sokak reménye szerint ugyancsak hasonló képességekkel fog kecsegtetni, ősszel pedig jön az igazi nagyágyú, az X-Box, amelynek grafikus vezérlője lényegében ugyanazt fogja tudni, mint a GeForce3."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról