Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 22. 15:33

Macworld Tokyo: új konfigurációk, szoftverek és GeForce3 Mac-re

A Macworld Tokyo rendezvényen Steve Jobs, az Apple elnöke több új konfigurációt is bemutatott, köztük a régen várt CD-RW meghajtóval felszerelt iMac modelleket is. Jobs ezen felül bejelentette, hogy a cége számos Mac számítógép árát csökkenti.

A Macworld Tokyo rendezvényen Steve Jobs, az Apple elnöke több új konfigurációt is bemutatott, köztük a régen várt CD-RW meghajtóval felszerelt iMac modelleket is. Jobs ezen felül bejelentette, hogy a cége számos Mac számítógép árát csökkenti.

Az új iMac konfigurációkhoz természetesen új színek is dukálnak. Az iMac gépek már eddig is sok tekintetet vonzottak egyedi megjelenésükkel, de a tegnap bemutatott kék pöttyös és virágmintás számítógépek valószínű a valaha sorozatban gyártott gépek közül a legszínpompásabbak.


Az új iMac színpompásabb, mint valaha

Természetesen nem csak a külsőben történt változás. A legfrissebb iMac konfigurációk közül a legerősebb 600 MHz órajelű IBM PowerPC G3 processzort, 128 MByte memóriát és CD-RW meghajtót tartalmaz. Az új középkategóriás iMac tarka borítása 500 MHz-es processzort és 64 MByte memóriát rejt a CD-RW meghajtó mellett.

Az alsó kategóriás gépet 400 MHz-es processzor hajtja, a memóriája pedig szintén 64 MByte kapacitású. Ebben a gépben nincsen CD újraíró és csak indigókék színben kapható. Az új iMac modellek megrendelhetők az Apple elektronikuz üzletében, áruk rendre 1499, 1199 és 899 amerikai dollár.

A színes iMac gépeken kívül Jobs egy új G4 Cube modellt is bemutatott, amely 128 MByte memóriával, 20 GByte merevlemezzel és CD-RW meghajtóval van felszerelve. A 450 MHz-es PowerPC G4 processzoros gép ára 1599 dollár. Ezzel párhuzamosan a "régi" Power Mac G4 Cube árát 1499 dollárról 1299 dollárra csökkenti az Apple.

Az új iMac modellekhez az Apple az iTunes 1.1 szoftert ajánlja. A program mp3 lejátszásra és tömörítésre valamint CD-írásra használható, az 1.1 verzió legfontosabb újítása, hogy több, mint 25 különböző típusú CD-RW meghajtóval képes együttműködni. A program csütörtöktől tölthető le az Apple weboldaláról.


Apple iTunes

Steve Jobs bemutatójához csatlakozott az NVIDIA egyik mérnöke és az id Software vezető programozója John Carmack is, akik az NVIDIA GeForce3 chipjére épülő Mac grafikus kártyát mutatták be a Doom 3 egy előzetes demója segítségével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról