Szerző: Koi Tamás

2022. március 22. 09:13

A 4iG lett a legnagyobb albán távközlési tényező

Magyar tulajdonú cég lett az albán távközlési piac legnagyobb, legbefolyásosabb szereplője: a kiterjedt vezetékes infrastruktúrával rendelkező ALBtelecom után immár a One Telecommunications mobilszolgáltató többségi tulajdonát is megszerezte a 4iG Nyrt.

Az albán versenyjogi hivatal jóváhagyását követően a 4iG Nyrt. megvásárolta a One Telecommunications (ONE) 99,899 százalékos közvetett tulajdonát, ezzel a társaság az albán távközlési piac legbefolyásosabb tényezőjévé, egyben a legnagyobb külföldi befektetővé vált az országban, miután korábban már megszerezte a vezetékes szegmens egyik meghatározó szereplőjét, az ALBtelecomot

A ONE Telecommunications 1,36 millió előfizetőjével Albánia második, és egyben leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatója. A társaság tavaly júniusban állapodott meg mobilhálózatának és szolgáltatásainak korszerűsítéséről szóló ötéves partnerségről az Ericssonnal, amelynek keretében a legmodernebb svéd rendszerekkel és berendezésekkel javították a hálózati minőséget, illetve felkészültek az 5G bevezetésére (szerk - az Ericsson az első számú beszállítója a szintén a 4iG tulajdonában lévő magyarországi Digi Mobil hálózatának).

alban_zaszlo

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A One Telecommunications 137 kiemelt ügyfélponttal, illetve 632 saját adótoronnyal rendelkezik, amelyek a 4G/LTE mellett 5G mobilkommunikációra is alkalmasak, így a szolgáltató lakosságarányos lefedettsége 98,5 százalék. A cég 420 munkavállalót foglalkoztat. A One Telecommunications mobilpiaci részesedése 2021-ben meghaladta a 41 százalékot, a vállalat EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig 2020-hoz képest 28,5 százalékkal, 27 millió euróra emelkedett 2021-ben. 

A 4iG két hete jelentette be, hogy megvásárolta az albániai távközlési piac egyik kiemelkedő 4P szolgáltatóját az ALBtelecomot, amely piacvezető a vezetékes hang, internet és tévé szolgáltatások területén. A 4iG Csoport két albániai leányvállalatának portfóliója kiegészíti egymást, így a One Telecommunications akvizíció lezárásával stratégiai együttműködésre és erős szinergiák kialakítására nyílik lehetőség - közölte a társaság hétfőn. 

A vállalatcsoport a balkáni régióban már korábban megszerezte a PPF Csoporttól a Telenor Podgoricát, a legnagyobb montenegrói mobilszolgáltatót, melyet ebben a hónapban keresztelt át ONE-ra, így feltételezhető, hogy a társaság az összes piacon ezt a márkanevet kívánja majd a jövőben használni a lakossági és kkv szegmensben értékesített összes távközlési szolgáltatásánál (szerk - a Digi márkanév a román RCS&RDS konzorcium tulajdona, melyet a 4iG licencmegállapodás keretében használhat).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról