Szerző: Koi Tamás

2019. szeptember 17. 13:48

Viszik a Note 10-et, mint a cukrot

Megjelenése óta rekord szintű kereslet mutatkozik a Samsung legújabb phabletjére, a Note 10-re, mely a sorozat nyolcéves történelmében az első olyan típus, amiből két variánst is piacra dobtak.

A sorozat fennállása óta elért eddigi leghangosabb sikernek örvendhet a Samsung augusztusban bemutatott Note 10 phabletje, melyhez hozzájárulhat, hogy a típusból idén mindjárt két variánst (egész pontosan egy-egy 5G-s modellel együtt négyet) is piacra dobott a dél-koreai gyártó. Helyi lapértesülések szerint az új széria augusztus 23-i piacra kerülését követően mindössze 25 napra volt szükség ahhoz, hogy a készülékekből elkeljen az első egymillió példány a gyártó anyaországában, egyben egyik legfontosabb piacán, Dél-Koreában.

Összehasonlításképpen, a széria előző generációs tagjának, a Note 9-nek ugyanehhez 54 napra volt szüksége, de még a Galaxy 10 sorozat is 46 nap alatt tudta elérni a milliós álomhatárt. Igaz, a készülékek más időszakban debütáltak, ami ezúttal nem az év egy adott szakaszát jelenti, sokkal inkább azt, hogy a Note 10 termékcsalád megjelenésekor Dél-Koreában már javában üzemeltek az 5G-s mobilhálózatok - nem véletlen, hogy az anyaországban a Note 10-ből és a Note 10+ -ból egyaránt csak 5G-képes változatot dobott piacra a Samsung.

note10

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Elemzők szerint ha a lelkesedés globálisan is kitart, nem kizárt, hogy a Note 10 sorozat tagjaiból idén év végére sikerül 20 millió darabot eladnia a Samsungnak, ami abszolút rekordnak számítana a sorozatban, de óvatosabb becslések szerint ennek a mennyiségnek a felét gond nélkül megugorja majd a széria. 

Érdekesség, hogy éppen ezzel párhuzamosan látott napvilágot az a pletyka, hogy a Samsung a két sorozat közti egyre nagyobb átfedés(ek) miatt már jövőre egyesítené az S-sorozatot és a Note sorozatot, így a cég az év második felére időzített nagy termékbejelentést egy másik szériának vagy termékvonalnak szentelné. A pletykák szerint a Samsungnál jelenleg mindezt részben attól tehetik függővé, hogy a hajlítható kijelzős készülékek mekkora sikerre számíthatnak rövid- és középtávon, így ez alapján az év második felében a Note széria helyett rendre egy hajlítható kijelzős típust mutatna be a gyártó.

Ez a lépés azonban a hajlítható kijelzős okostelefonok legalábbis vitatható eddigi sikerét és fogadtatását látva meglehetősen kockázatosnak tűnhet a Samsung részéről a 2020-as modellévre. Emlékezetes, hogy az idén februárban bejelentett Galaxy Fold a kijelzőt és a kijelzőmechanikát érintő gyermekbetegségek miatt az eredeti, április végi időpont helyett csak most szeptemberben kerülhetett a boltokba, miközben a legnagyobb riválisnak tekintett kínai Huawei szintén februárban leleplezett hajlítható okostelefonja, a Mate X máig nem kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról