Szerző: Koi Tamás

2019. július 30. 09:25

Foghíjasan, de elérhető a DIGI Mobil roamingszolgáltatása

Éppen idejében, a nyári csúcsszezonban elindította roamingszolgáltatását Magyarország negyedik mobilszolgáltatgója, a DIGI Mobil. Az egyelőre tesztüzemben működő szolgáltatás használói az Európai Unió területén használhatják mobiltelefonjukat.

Megkötötte a szükséges megállapodásokat a nemzetközi társszolgáltatókkal, így július végére elindíthatta roamingszolgáltatását a DIGI Mobil, Magyarország negyedik mobilszolgáltatója. A cég egyelőre csak az Európai Unión belül barangoló ügyfelek számára teszi elérhetővé a szolgáltatást, az EU-n kívül felár ellenében sem használhatók a kizárólag DIGI-s kártyával ellátott mobiltelefonok.

A DIGI oldalán többek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy az említett roamingszolgáltatás alapesetben nincs aktiválva az előfizetői SIM-en, a bekapcsolást az ügyfélnek valamelyik ügyfélszolgálati elérhetőségen kell kérnie. Ezt követően külföldön (tehát jórészt az EU-s tagországokban) használva a perc- és SMS-díj a hálózaton kívül bonyolított forgalomnak megfelelően egységesen 5 Ft/perc/db, míg a DIGI hálózatába, Magyarországra indított hívások továbbra is ingyenesek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szolgáltató az 1-es díjzónán belül bonyolított adatforgalomért megabájtonként 0,488 Ft-ot számláz, vagyis 1 GB adat forgalmazása körülbelül 500 forintba kerül roamingkörnyezetben a DIGI ügyfelei számára. Az operátor egy - meglehetősen nagy - roaming adatkeretet is meghatároz, így amennyiben az előfizető egy hónapban eléri a 32 GB-os forgalmi limitet, a DIGI kikapcsolja az adatroaming-szolgáltatást az adott SIM-en.

A DIGI Távközlési Kft. május végén indította el - egyelőre tesztjelleggel - saját mobilszolgáltatását, mely eleinte számos extra, valamint kényelmi szolgáltatást nem tartalmazott még. Így egyebek mellett a cég nem tudott az indulásig leszerződni roamingpartnereivel sem. Fontos technológiai szempont, hogy a jelenlegi roamingpartnerek közül kizárólag a román tagvállalat hálózatán működik a 4G roming, a roaminghálózat fennmaradó részén kizárólag a partnerszolgáltatók 2G/3G hálózatára csatlakozhatnak a DIGI Mobil ügyfelek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról