Szerző: Koi Tamás

2019. július 15. 15:26

Rejtélyes mobilmárka tűnt fel a hazai piacon

Egy új mobilmárka július eleji megjelenéséről számolt be múlt héten több magyarországi sajtótermék - az ambiciózus terveket dédelgető V-Tel egyedülállóként hirdeti szolgáltatását, a Telekom hálózati hátterével a Netfone ügyfeleként.

Új, ambiciózus terveket dédelgető mobilmárka jelent meg július során a magyar piacon - a V-Tel névre hallgató szolgáltató saját bevallása szerint elsősorban a feltöltőkártyás konstrukciók után érdeklődőket célozza és a SIM-eket úgynevezett "V-Tel pontokon" keresztül kívánja értékesíteni, melyekből az indulást követően röviddel háromezret ígér a márka mögött álló cég, a V-Telecom Hungary Kft. A társaság szerint a V-Tel feltöltőkártyás konstrukciók megjelenése átrendezheti a hazai telekommunikációs piacot.

A V-Tel feltöltőkártyás tarifák valójában egy alapcsomagból és két kedvezménycsomagból állnak - előbbi a feltöltőkártyás piacon a Vodafone Tuti megjelenése óta kvázi sztenderdnek számító 19 Ft-os perc- és SMS-díjat kínálja, míg a havi 8000 forintos csomagáron igénybe vehető V-Tel "korlátlan mobil" korlátlan belföldi perceket és 10 db SMS-t nyújt havonta. Az egyetlen valódi kuriózum a V-Tel "közösségi mobil" csomag, ami 3500 Ft-os havi díjért csoporton belüli korlátlanságot és havi 500 MB adatkeretet biztosít. Hívások esetén minden más esetben a már említett 19 Ft-os tarifa érvényes. Csoporton belüli hívásnak minősül minden olyan hívás, melyet az egyazon V-Tel ponton értékesített előfizetés irányába indítanak. A cég a fentieken túl mobil adatjegyeket is kínál, havi 200 MB-tól 4 GB adatkerettel.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az üzemeltető ígérete szerint a V-Tel előfizetések minden, 2000 főnél nagyobb lélekszámú településen elérhetők lesznek - bár erre a társaság kommunikációja semmilyen szinten nem tér ki, bennfentes iparági források szerint valószínűsíthető, hogy a cég részben a nemzeti dohányboltokon keresztül értékesíti a SIM-eket, és ezeket hívja V-Tel pontoknak. A dohányboltok egy részében egyébként jelenleg is elérhető mobilegyenleg-feltöltési lehetőség mindhárom magyar, feltöltőkártyás konstrukcióval rendelkező inkumbens szolgáltató ügyfele számára.

A V-Tel valójában egy egyszerű, márkázott MVNO-szolgáltatás, ráadásul a V-Telecom Hungary már eleve egy másik MVNO-val, a magát korábban többször is előszeretettel negyedik magyar operátorként aposztrofáló Netfone-nal kötött szerződést. A Netfone 2014-ben a Vodafone Magyarországgal írt alá MVNO-megállapodást, idén májustól azonban már a Magyar Telekom hálózatát használja a cég - így összes partnercége, beleértve a V-Telecomot.

A 2016-ban alapított V-Telecom Kft. veszteséggel zárta a tavalyi évet, a hatályos céginformációs adatok szerint a megalakulása óta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legalább féltucatnyi alkalommal kért végrehajtást a cégre. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról