Szerző: Hlács Ferenc

2019. július 2. 12:53

Adományozási funkciót indít a Revolut

A vásárlásoknál felkerekített "apró" vagy egyedileg kijelölt összeg is felajánlható jótékony célokra a népszerű fintech alkalmazásban.

Adományfunkcióval bővít a Revolut, az itthon is népszerű fintech startup immár lehetővé teszi, hogy a vásárlásoknál a fizetéseket felfelé kerekítve, a felhasználók automatikusan felajánlják a különbözetet egy általuk kiválasztott jótékonysági szervezet számára.

A Revolut Donations, vagy Adományok funkció nagyon hasonlóan működik a szolgáltatásban már egy ideje elérhető Vaultshoz. Utóbbi szintén felfelé kerekíti a vásárlásokat, az "aprót" pedig egy virtuális "széfbe" teszi el - a felhasználók különböző megtakarításaikhoz külön-külön széfeket hozhatnak létre. Ugyanígy működik az Adományok megoldás is, kerekített különbözetek azonban nem széfekben, hanem a kiválasztott szervezetek számláin landolnak. Ahogy a széfeknél, itt is lehetőség van különböző szorzókat adni a felkerekített összegekhez, ha bőkezűbb adományokban gondolkodik a felhasználó.

revolutdonations

Az adományozásra persze nem csak az apróval van lehetőség, a igény szerint beállíthatók napi, heti vagy havi rendszerességgel utalt összegek is - a Revolut az adományoknál nem húz meg alsó határt, illetve bármikor lekapcsolhatók az utalások. Mindezek mellett természetesen az egyszeri adományozás lehetősége is adott a Revolut alkalmazás Adományok/Donations menüpontjából.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A vállalat egyelőre három szervezettel dolgozik együtt, így a rendszeresen vagy egyszer utalt, netán felkerekített összegeket jelenleg a trió valamelyikének továbbíthatják a felhasználók. A kezdeti partnerek a Save The Children, a WWF és az ILGA-Europe, a vállalat azonban azt ígéri, a következő hónapokban több új szereplővel is bővíti majd az alkalmazásból elérhető jótékonysági szervezetek listáját.

A Revolut közleményében azt is siet hangsúlyozni, hogy a felajánlott összegekből semmilyen extra díjat vagy rejtett költséget nem von le, azt a kiszemelt szervezetek teljes egészében megkapják. A felhasználók továbbá az alkalmazásból folyamatosan követhetik, hogy mennyi pénzt ajánlottak fel az egyes szervezeteknek, illetve azt is valós időben láthatják, a Revolut teljes felhasználói bázisa mekkora összegeket kalapolt össze a különböző jótékonysági célokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról