Szerző: Hlács Ferenc

2019. június 4. 14:28

Az ingatlanpiac legjobb digitális ötleteit várják

Már csőre töltött a PropTech Hackathon rajtpisztolya, az ingatlan.com csoport szervezésében, smart city, smart office és smart home témában induló, 24 órás rendezvényen az ingatlanpiachoz kapcsolódó digitális fejlesztéseket, forradalmi újdonságokat, vagy akár elsőre őrültnek tűnő ötleteket lehet fejleszteni, bemutatni, június 7-8-án.

Naponta érkeznek új, ígéretes alkalmazások, technológiai megoldások, amelyek mindennapjainkat, a városaink működését, a munkahelyeink világát tennék jobbá. Az ingatlan.com csoport rendezvénye most segít, hogy az ötletgazdák és a befektetők utat találjanak egymáshoz. A PropTech Hackathon Magyarországon először nyitja meg a kapuit: egy startup kezdeményezésről van szó, leendő vagy már meglévő vállalkozások számára, akik a világot szeretnék jobbá tenni egy forradalmi tech megoldással. A szervező ingatlan.com csoport most lehetőséget és teret biztosít, hogy a PropTech, azaz az ingatlanpiaci technológiák témakörében bemutassák ötleteiket, terveiket.

Nem véletlenül egy héttel a PropTech Hungary konferencia előtt rendezik meg az ötletbörzét, a konferencián ugyanis a leginnovatívabb ötleteket bemutatják majd a hazai befektetők számára is, így az ingatlanpiac legnagyobb szereplőitől kaphatnak támogatást, üzleti lehetőségeket a győztesek. A PropTech Hackathon valójában egy intenzív fejlesztői sprint, amely egy 24 órás termékfejlesztést jelent. A résztvevők laza hangulatban, coachok és mentorok segítségével, csapatként dolgozhatják ki az ötletük megvalósításához szükséges koncepciót, üzleti tervet, sőt, akár a termék továbbfejlesztésén is gondolkodhatnak.

proptechhackathon

“Az ingatlan.com csoporttal - mint a hazai ingatlanpiaci digitalizáció aktív formálója - már második éve rendezzük meg a PropTech Hungary konferenciát, hogy hidat képezzünk az ingatlanpiac és a tech szektor között. Nem elméleteket akarunk gyártani, hanem a gyakorlatban szeretnénk a digitalizáció új megoldásait bemutatni. A PropTech Hackathon 24 órás rendezvénnyel pedig támogatjuk és ösztönözzük azokat a fiatal tehetségeket, akik Magyarországon szeretnének dolgozni, fejleszteni, nagy dolgokat létrehozni az okos otthon, okos iroda és okos város területén. Sőt, a kidolgozott terveket bemutatjuk a június 13-án, a PropTech Hungary konferencián a piac legjelentősebb szereplői és befektetői számára is ahol a csapatok tudnak majd prezentálni” - mondja Fodor Dániel, Az Év Irodája verseny és a PropTech Hackathon főszervezője.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A program kezdetén a résztvevők bemutatják a terveiket a szakmai csapatoknak. Ezután minden csapat egy mentor segítségével kidolgozza a koncepciót, amelyet a 24 órás program végén prezentálnak a zsűrinek. A legjobb csapatok a PropTech Hungary konferencián is bemutatkozhatnak az ingatlanpiac legnagyobb szereplői és befektetői előtt. A rendezvény alatt lesznek vicces csapatépítő játékok, szakmai képzések, sör, pizza és minden ami a jó hackathonhoz kell. A június 13-i konferencia végén pedig egy befektetői koktélparti keretében folytatódhat a networking a startup csapatok és a legnagyobb cégek között.

A rendezvényre szakmai megkötés nélkül bárki jelentkezhet, akinek egy ütős ötlet lapul a zsebében, telefonján, tabletjén, laptopján smart city, smart office vagy smart building témában, a jelszó a proptech (property technology). Akár csapattal, akár egyedül is csatlakozhatsz, sőt, akár marketingesként, fejlesztőként, dizájnerként is jelentkezhetsz, ha szeretnél egy csapathoz csatlakozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról