Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Korlátlan videózással újít a Vodafone

Koi Tamás, 2019. május 16. 10:00

Újabb, korlátlanságot biztosító tematikus kiegészítő csomaggal egészítette ki portfólióját májustól a Vodafone Magyarország. A Video Pass konstrukció bizonyos videostreaming-szolgáltatások esetén nyújt korlátlanságot, havi 5000 forintért cserébe, de a csomag ingyenesen jár azoknak, akik az új RED tarifák egyikére előfizetnek.

hirdetés

Újabb tematikus, korlátlanságot biztosító kiegészítő csomaggal jelentkezett május elején a Vodafone Magyarország. A Video Pass fantázianevű opcióval az eddigi gyakorlatnak megfelelően bizonyos alkalmazások használata nem fogyasztja az előfizetéshez tartozó havi adatkeretet - ezúttal öt népszerű videostreaming-platform került be az eddig elsősorban közösségi alkalmazásokat, zenei streaming szolgáltatásokat és navigációs appokat tartalmazó körbe; a YouTube mellett az HBO GO, a Netflix, az Amazon Prime és a Da Vinci Kids. Akárcsak korábban, úgy ezúttal is egészen addig biztosított a korlátlanság, míg az előfizető havi adatkeretét nem használta fel teljesen más célra.

A szolgáltató a Video Pass csomagért havonta 5000 forintot kér, ám a májusban megújult RED portfólió két új tagjára (RED Live és Live+) előfizetőknek a korábbi Social Pass és a Connect Pass mellé felár nélkül jár az opció. A Pass szolgáltatások által biztosított korlátlanság belföldön és az uniós tagországokban egyaránt biztosított - utóbbi esetben addig, amíg az ügyfél el nem érte az EU-s adatforgalmi korlátot.

vodafone_markabolt

A Vodafone szerint az új Pass konstrukciókra komoly igény mutatkozik, így egy 2017-es kutatás szerint a 16-37 éves hazai internetezők hetente néznek valamilyen videós tartalmat online. Ezt részben megerősíti egy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére készült tavalyi reprezentatív felmérés is, mely szerint az okostelefonnal rendelkező, 14 évesnél idősebb felhasználók 62%-a néz videókat rendszeresen a YouTube-on a készülékével - igaz, azt egyik felmérés sem taglalja, hogy mindezt mobilnet-kapcsolaton vagy Wi-Fi -n keresztül teszik az előfizetők.

A Video Pass konstrukció használatával kapcsolatos egyetlen kikötés, hogy a streaming felbontása mobilneten keresztül a készülék beállításaitól és képességeitől függetlenül a RED Live tarifáknál 480p -re skálázódik - ezt a gyakorlatot egyébként a teljes korlátlanságot biztosító RED Infinity tarifa 2017-es bevezetése óta alkalmazza a Vodafone. Ezzel együtt a szolgáltató a Video Pass csomaggal jóval nagyobb potenciális adatforgalmat biztosíthat az előfizetőknek, hiszen a Social Pass és Connect Pass opciókban szereplő chatplatformok lényegesen kisebb adatigényű applikációkat tartalmaznak.

Összehasonlításképpen napi félórányi SD-felbontású streaming video platformtól függően havonta körülbelül 10-15 GB adatforgalommal jár, ugyanekkora adatmennyiséget nagyjából kétezer, fotóval ellátott közösségi média poszttal vagy több száz órányi streaming zenehallgatással lehet összehozni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.