Szerző: HIRDETÉS

2019. május 13. 00:19

"Nem tudtuk, hogy lehetetlen, ezért megcsináltuk"

A szakirodalom szerint egy cég vagy növekszik vagy zsugorodik, de olyan, hogy hosszú távon stagnálna, nincs. Ez a Kvazar esetében is így van. A vállalat hatalmas utat járt be az elmúlt 10 év során, amiben csak egyetlen dolog volt változatlan: a folyamatos fejlődés és változás iránti igény.

A Kvazar sztorija a folyamatos átalakulás és fejlődés története. Ehhez azonban az kellett, hogy a vállalat vezetői időben felismerjék: nem csak az általuk forgalmazott termékek vagy szolgáltatások fejlődnek fénysebességgel – de ők sem maradhatnak ki ezekből az iparági változásokból. Ahogy mondják: aki kimarad, az lemarad.

A felismerés azonban csak az első lépés, az igazi munka csak utána kezdődik – amihez nem csak szabad és alkotó, de szakmai munkára és a fejlődésre is lehetőséget adó légkör szükséges. Úgy is mondhatnánk: lelkes és jó hadsereg nélkül egyetlen tábornok sem képes győztes csatába vinni a seregét. Ennek megfelelően a Kvazar.cloud-ban mindenkivel szemben tisztán artikulált elvárás, hogy munkáját magas minőségigénnyel végezze, folyamatosan tanuljon és ő maga is napról-napra jobb akarjon lenni a területén.

„Az egyik legnehezebb időszak 7 és fél évvel ezelőtt volt, amikor átvettem a Kvazar irányítását. Számos kiváló kollégám segítségével, nem kevés állhatatossággal, bizonyítási vággyal, lelkesedéssel és kőkemény munkával sikerült a sír szélén táncoló cégből egy innovatív szervezetet faragni. Egy kicsit poénosan kifejezve: nem tudtuk, hogy lehetetlen, ezért megcsináltuk. Természetesen az üzleti modellünk teljes megújítása sem volt zökkenőmentes. Sokan nem értették, miért kell a megszokott üzleti modellt megváltoztatni, ha eddig is megéltünk belőle. A mi esetünkben azonban a változás nem megélhetési kérdés volt, hanem tényleg komolyan gondoltuk, hogy magunk szeretnénk alakítani a saját üzleti környezetünket. Ehhez pedig nem csak átalakulni akartunk, de feltalálni, megújítani, a járatlan utat járhatóvá tenni is! – nyilatkozta Mészáros László Gábor, Kvazar.cloud Kft. ügyvezető igazgatója.

kvazar1

Mészáros László Gábor - ügyvezető igazgató, Kvazar.cloud Kft.

A Kvazar.cloud Kft. elmúlt évtizedének legnagyobb gondolati paradigmaváltása akár egy mondatban is megfogalmazható: elmozdulás a "partner for partners" típusú gondolkodás irányába. Mit jelent ez a hétköznapokban? Egyszerű: a Kvazar.cloud egyenrangú, szimmetrikus kapcsolatokra törekszik üzletileg és emberileg egyaránt. Ennek megfelelően a partnerségben rejlő értékek pedig sokszor jelentősen túlmutatnak a „nettó” pénzügyi tranzakciókon, árakon, százalékokon. A cég partnerei ugyanis sok esetben olyan tudással, tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek, amelyet, ha ötvöz a Kvazar.cloud a sajátjával, akkor a tapasztalatok szerint mindkét fél sokkal nagyobb ütemben fejlődik és sokkal többre lesz képes mint anélkül – azaz előáll a klasszikus win-win szituáció.

kvazar_iroda

Ennek megfelelően az egyik legfontosabb alappillér, hogy nincsenek bebetonozott szerepek: az egyik pillanatban még a Kvazar.cloud közvetít szolgáltatást, de könnyen előfordulhat, hogy a másikban már egy másik partnere szolgáltatása jut el rajta keresztül egy harmadikhoz.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a vállalat vezetése egy pillanatra se feledkezzen meg arról, hogy a technológiát nem elég birtokolni, hanem arra is szükség van, hogy azt jól tudja használni is. Ugyanis csak a technológia és tudás párosából születhet valódi üzleti érték.

És hogy a szavakon túl mindez hogyan valósul meg a gyakorlatban? Pontosan erről szól a vállalat Üzlet a Felhőben című rendezvénye – azoknak az informatikai vállalatoknak, akik nem kimaradni, hanem kilőni szeretnének. Részletek: https://kvazar.cloud/starter-rendezveny/

[A Kvazar.cloud megbízásából készített anyag]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról