:

Szerző: Asztalos Olivér

2019. május 7. 08:40

ThinkBook márkanéven érkeznek a Lenovo új notebookjai

ThinkBook márkanevű Lenovo notebookok bukkantak fel. A gyártó egyelőre nem kommentálta a termékeket, amelyek minden bizonnyal részben vagy egészben az IdeaPadokat váltják majd.

Új, ThinkBook márkanévvel dob piacra mainstream(?) notebookokat a Lenovo. A friss elnevezés égisze alatt elkészített termékek első darabjai egy kínai kereskedelmi kiállításon bukkantak fel, azóta pedig két európai viszonteladó árlistájában is megjelentek, a piac rajt tehát már csak karnyújtásnyira lehet. Az ThinkBook az elsősorban üzleti és vállalati felhasználóknak szánt ThinkPad brand alá áll be, felváltva ezzel az IdeaPad sorozat egyes modelljeit. Arról egyelőre nincs információ, hogy utóbbi márkanevet idővel teljesen felváltja-e a ThinkBook, vagy a Lenovo megtartja azt az alsóházas modelleknek.

Az első, ThinkBook S márkanév alá tartozó notebookok a CITE kiállításon tették tiszteletüket. A konfigurációk alumíniumházat, ezzel pedig üzleties, az IdeaPad 500-as sorozatához hasonló dizájnt kaptak. A Lenovo két modellt, a ThinkBook S540-13-IWL-t és a ThinkBook S540-14-IWL-t állította ki. Előbbi egy 13,3-as, utóbbi pedig egy 14 hüvelykes notebook az Intel Whiskey Lake kódnevű processzoraira építve. Ennek megfelelően a legerősebb processzoropciót a négymagos Core i7-8565U jelentheti, amely mellé 16 gigabájt memória és egy 512 gigabájtos NVMe SSD társulhat, opcionálisan egy Radeon 540X GPU-val kiegészítve.

lenovo_thinkbook_13

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kiállított ThinkBook S konfigurációk a Lenovo laptopjain Accutype szigetes billentyűzetét kapták egy méretes touchpaddal társítva. Ehhez egy infravörös szenzorokkal megspékelt 720p-s, a Windows Hello azonosítással kompatibilis webkamera, Harman beépített hangszórók, három USB Type-A és egy Type-C aljzat, valamint egy HDMI és egy jack aljzat tartozik. A konfigurációk tömege is jónak tekinthető: a 15,6 milliméter vastag 13,3 hüvelykes modell 1,34, a 16,5 milliméteres 14-es pedig 1,5 kilogrammot nyom.

Az olasz Ennebi Computers és a litván Dateks már listázott is egy egyelőre ismeretlen specifikációkkal rendelkező 13-as modellt, amiért előbbi bruttó 963 eurót, azaz átszámítva nagyjából 320 000 forintot kér.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.