Szerző: Asztalos Olivér

2019. május 3. 09:15

Alternatív töltővel lovagolják meg az AirPower bukását

Az Apple botlását próbálja meglovagolni egy kisvállalkozás, amely egy AirPowerre hajazó töltőt készített.

Mindössze egyetlen hónapot kellett várni, hogy egy kétszemélyes startup kihasználja az Apple szupertöltőjének méretes bukását. Az AirUnleashed dizájnja a végül kukázott AirPower dizájnját követi, miközben azon egyidőben tölthető az iPhone, az Apple Watch, illetve az AirPods is, de nem a pad bármely pontján. Az egyes eszközöknek viszonylag pontosan kell elhelyezni, ahhoz, hogy a töltés működjön, illetve ugyancsak hiányzik a folyamat egységes kijelzése. A két kompromisszumért cserébe azonban az AirUnleashed legalább működik, legalábbis ezt ígérik a készítők.

A használhatóság titka a lényegesen egyszerűbb belső felépítésben rejlik. Nem hivatalos információk szerint az Apple extrém sok, 20-30 darab réztekercset próbált bezsúfolni a viszonylag vékony és kis alapterületű házba. A vezeték nélküli töltést szolgáló tekercsek három rétegben helyezkedtek volna el, hogy a töltőre helyezett készülékek kvázi bárhol fel tudják venni a töltést. A szokatlanul sok tekercs kezelése azonban állítólag feladta a leckét a mérnököknek, azok ugyanis túlságosan nagy interferenciát, ezzel párhuzamosan pedig tetemes disszipációt generáltak, az eszköz rendre túlmelegedett. A cég dolgát csak tovább nehezítette hogy egy az iparágban széles körben használt Qi töltési szabvánnyal kompatibilis, de egyedi fejlesztésű szabványt tervezett az AirPowerhez.

air_unleashed

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ezzel szemben az AirUnleashed mindössze három tekercset helyezett a házba, vagyis a tölthető eszközök mindegyike egy dedikált egységet kap. Ez elég az iPhone 8, X, Xs és Xr 7,5 wattos töltéséhez, illetve az Apple Watch Series 3 és 4, valamint a márciusban bemutatott, vezeték nélkül is tölthető AirPods tok egyidejű töltéséhez. A pad működéséhez legalább Quick Charge 2.0-s hálózati adapter szükséges, vagyis az iPhone-okhoz mellékelt töltővel nem működik a készülék. Az AirUnleashedet 99 amerikai dollárért kínálják a készítők, amely magában foglalja a szállítás költségét is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról