:

Szerző: Asztalos Olivér

2019. április 3. 15:07

Magyarország nagyvárosaiban fotóz a Google Street View csapata

Magyarország nagyvárosaiban fotóz a Google Street View csapata, amely ehhez hátra szerelhető 360 fokos kameráját is beveti.

Folytatja a magyarországi Street View felvételek frissítését a Google - jelentette be mai rendezvényén a cég. A tervek szerint április és május során Budapesten, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben is készít majd felvételeket a Google csapata. A vállalat elárulta, hogy kezdetben a hátra erősíthető Trekkerrel, majd később egy autó segítségével készülnek az utcai nézetbe felkerülő fotók.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Trekker egy hátizsák formájú berendezés, amelyre egy fényképezőgép-rendszert erősítettek. Ennek segítségével az Utcaképben még több helyszín megjelenhet – olyanok is, amik autók, triciklik, kézikocsik és motoros szánok segítségével nem megközelíthetők. A Trekkert egy operátor hordja a hátán. Menet közben a készülék 2,5 másodpercenként rögzíti a képeket a tartójának tetején található 15 lencse segítségével. Ezek különböző irányba néznek, összesített képük révén jön létre a 360 fokos panoráma látvány. Az egyedi eszköz súlya több mint 18 kiló, mérete egy nagyobb hátizsákkal egyezik meg. Akkumulátora 6-8 óráig tudja működtetni.

google_streetv

"A Google Térkép célja, hogy a Magyarországon élőknek és az idelátogatóknak friss, naprakész információt nyújtson, mindennapjaikat egyszerűbbé tegye. Ami a magánembereknek információ, az a vállalkozásoknak lehetőség. A vállalkozások keresésekor a fogyasztók több mint harmada használ térképeket és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat. A keresések során megjelenő adatlappal rendelkező vállalkozásoknak 94%-kal nagyobb esélyük van arra, hogy megbízhatónak tekintsék őket." - mondta Boros Botond, a Google magyarországi marketingvezetője.

A Google még tavaly májusban jelentette be, hogy ismét körbefotózza Magyarországot, amelynek hála nem csak friss, de jobb minőségű fotókat is nyújt majd hazánk egyes részeiről a cég térképe, illetve azon belül a Street View. Azt nem tudni, hogy a tavaly készített felvételeket mikor teszi elérhetővé a Google, de elképzelhető, hogy a következő hetekben begyűjtött anyaggal együtt frissül majd az adatbázis, remélhetőleg még idén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.