Szerző: Koi Tamás

2019. március 5. 09:30

Infrastruktúra-partnert vált az egyik hazai MVNO

Májustól a Magyar Telekom hálózatát használja virtuális mobilszolgáltatásához a Netfone Telecom, mely a hazai virtuális mobilszolgáltatói piac lényegében egyetlen kis alternatív telkó-szereplője.

Szolgáltatót vált az egyik hazai virtuális mobilszolgáltató (MVNO). Májustól a Vodafone helyett a Magyar Telekom hálózatát használja majd a Netfone Telecom, mely 2014-ben, elsősorban B2B ügyfelek számára vezetékes szolgáltatást kínáló alternatív távközlési cégként vette fel profiljába a mobiltelefon-szolgáltatást céges és lakossági ügyfelek számára egyaránt. Miután a cég akkor már évek óta viszontértékesítője volt a Vodafone mobilnet-csomagjainak, kézenfekvő volt, hogy a hangszolgáltatáshoz is a piros logós operátor hálózatát veszi majd igénybe. 

A Netfone és a Vodafone az erre vonatkozó szerződést 2014 nyarán írta alá, a részletekről akkor annyit lehetett tudni, hogy a kis partnercég ezúttal nem egyszerű viszonteladó lesz majd, hanem a klasszikus MVNO-modellt követve saját értékesítéssel és marketinggel rendelkezik majd. Az ügyfelek nem a Vodafone előfizetői lesznek, hanem a Netfone-é, ennek ellenére a 70-es számmezőből kapnak majd hívószámot. A kis MVNO a partneri megállapodást követően azonnal igyekezett magát negyedik mobilszolgáltatóként aposztrofálni, ami legfeljebb abban az aspektusában állta meg a helyét, hogy valóban a Netfone Telecom volt az első távközlési cég a hazai piacon, mely önállóan indított MVNO-t.

netfone_polo

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A cégről azóta meglehetősen keveset hallani, azt leszámítva, hogy 2015-ben viszonteladói szerződést kötött az Antenna Hungáriával, így az állami telkócég MinDig TV Extra kínálatába a Netfone-on keresztül került be a mobilhang-szolgáltatás. A főként kis céges és családi flottákra fókuszáló szolgáltató azóta sem közölt konkrét előfizetőszámot, a hazai MVNO-szegmens azonban távolról sem tűnik sikertörténetnek, legalábbis erre utal az egyébként 2011-ben, tehát még a Netfone-Vodafone szerződés létrejötte előtt alapított Tesco Mobile 2016-os megszűnése - a Netfone a 2017-es pénzügyi évét egyébként nem egészen 1,5 milliárd forintos árbevétellel és 2 millió forint alatti adózott eredménnyel zárta.

A Netfone és a Telekom partneri viszonyáról a Telekom frissen kiadott szerződési feltételei mellett semmi sem árulkodik, így gyakorlatilag semmit nem tudni az MVNO "szolgáltatóváltásának" hátteréről. A Telekom egyébként már rendelkezik MVNO partnerrel, igaz, ez esetben csak márkázott szolgáltatásról van szó. A cég és a Lidl diszkontlánc szintén 2012-ben indította el a ma is működő Blue Mobile-t, mely akkor a legkedvezőbb feltételekkel igénybe vehető feltöltőkártyás csomagot kínálta elsősorban az áruházlánc ügyfelei számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról