Szerző: Asztalos Olivér

2019. március 1. 08:00

Új nagyvállalati SSD-k a WDC-től

Két új nagyvállalati NVMe SSD-vel jelentkezett a Western Digital, amelyekkel felhős és edge felhasználási területeket céloz.

A gyártó az Ultrastar DC SN630 NVMe mellett CL SN720 NVMe SSD-t mutatta be, amelyeket rendre felhős környezethez és edge rendszerekbe szán. Mindkét termék a cég 64 rétegű 3D NAND-jára épül, ezen kívül viszont több különbség is akad. Az Ultrastar modell 2,5 hüvelykes méretszabványú, azt klasszikus szerverekhez és tárolók tervezte a WDC, amelyekbe jellemezően több hasonló meghajtó sorakozik egymás mellett. Ezzel szemben a CL SN720 M.2 kivitelű, melynek alkalmazását önálló formában ajánlja a gyártó.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A U.2 csatoló Ultrastar DC SN630 modellt elsősorban felhős, nagy átviteli sebességet és alacsony késleltetést kívánó olvasásintenzív munkafolyamatokhoz ajánlja a gyártó. Erre lehet példa az SDS (Software-Defined Storage), az OLAP (Online Analytical Processing), vagy a médiastreaming. A széria kapacitása 800 gigabájttól 6,4 terabájtig skálázódik, amelyhez a garancia időtartamán belül napi két teljes újraírás társul.

wdc_ssd

A M.2-es szabványú CL SN720 SSD méreteiből adódóan lényegesen szerényebb kapacitást kínál. Az SSD ugyanis 256 gigabájttól 2 terabájtig skálázódik, mely utóbbi az M.2-es termékek aktuális plafonjának számít. A legkisebb kapacitású modell szekvenciális műveletek esetében olvasásnál 3000 MB/s-ra, írásnál pedig 1600 MB/s-ra képes. Ahogy az az SSD-knél lenni szokott, a kapacitással együtt nő a tempó is, így az 1 terabájtos modell esetében olvasásnál már 3400 MB/s, írásnál pedig 2800 MB/s az adatátvitel sebessége. Ehhez kellően magas véletlenszerű műveleti értékek társulnak: olvasásnál 500 000, írásnál pedig 400 000 IOPS.

A CL SN720 szállítását már megkezdte a Western Digital, Ultrastar DC SN630 pedig várhatóan áprilistól lesz elérhető szélesebb körben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.