:

Szerző: Asztalos Olivér

2019. február 22. 09:30

Milliárdos befektetéssel nőhet nagyot a Codecool

Nagy összegű tőkebevonást eszközöl a Codecool, amely ezzel nem csak hazánk, de a régió legnagyobb szereplőjévé is válna.

3,5 millió eurós (kb. 1,1 milliárd forintos) tőkebevonásról írt alá megállapodást a Lead Ventures-zel és a PortfoLionnal a Codecool programozóiskola. A mindössze négy éves vállalkozás egy újabb – szaknyelven “Series-B” – körben jut tőkéhez, amivel a legnagyobb szereplővé válik hazánkban, illetve a régióban is - derül ki a tegnapi hivatalos közleményből. A befektetést növekedésének további gyorsítására, új campusok nyitására fordítja a vezetőség. A Codecoolhoz hasonló "bootcampek" iránt évek óta nagy érdeklődés mutatkozik, mely az informatikusok és főleg a szoftverfejlesztők körében tapasztalt munkaerőhiány fényében várhatón nem is csillapodik egyhamar.

"Az összeszerelő üzem szerepkör minden bizonnyal tovább fog csökkenni. A közép-kelet-európai régió országainak további növekedését az fogja meghatározni, hogy mennyire sikeres abban a folyamatban, amit röviden digitális transzformációnak szoktunk hívni" – közölte Vinnai Balázs, a Codecool társalapítója. Uniós szinten úgy becsülik, hogy 2020-ra 700 ezer főre nőhet az informatikai képzettséget igénylő betöltetlen álláshelyek száma, és Magyarországon is tízezres léptékben beszélnek ilyen munkaerő hiányáról. Ezzel a kereslettel a hagyományos oktatási struktúrák nem képesek megbirkózni. Ezért óriási az igény az intenzív képzést és totálisan új megközelítést kínáló intézményekre - állítja a cég közleménye.

A Codecool egyes képzéseit mostanáig összesen 400 ember végezte el releváns előképzettség nélkül, amelyek a cég közel 100 partnerénél már programozói álláshoz is jutottak. Ez a szám a közeljövőben dinamikusan nőhet, jelenleg ugyanis 2 országban, 4 campuson 500 diák tanul. A cég az idei évre tervezi romániai piacra lépését, amellyel az év végéig mintegy 800 főre nőhet a képzésekben aktívan résztvevők száma. Ezzel azonban nem szeretnék beérni a Codecool, amely 2023-ra Európa meghatározó szolgáltatója kíván válni a digitális munkaerő képzésben és utánpótlásban. Ehhez a következő nagyjából négy évben még legalább 10 campus megnyitását és egy közel tízezer főből álló alumni hálózat felépítését tervezi a társaság, amelynek pénzügyi alapját a most bejelentett 3,5 millió eurós tőkebevonás nyújtja.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Codecool adatai szerint az oktatási technológiák piaca az egyik legélénkebb befektetési terület a világon, Európában 700 millió dollár kockázati tőke áramlott 2018-ban ebbe a szegmensbe. Magyarországon a Codecool elsőként kínálta állásgaranciával a programozói képzést, melyben 99 százalékos sikerrátával büszkélkedhetnek. A társaság dinamikusan növekszik, a 2017-es 1,3 millió után a tavalyi bevétele már 3,2 millió euró volt, idén pedig 5 millió euró a kitűzött cél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.