Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A UX szakértők sokat tanulhatnak a detektívektől

HWSW, 2019. február 14. 16:10

A detektívek és a UX kutatók munkája valahol nagyon hasonlít egymásra Kovács Zsuzsa, a Prezi vezető UX kutatója szerint. Mindkettőnek szüksége van empátiára, kíváncsiságra és titokzatosságra.

hirdetés

Az interjúkészítés és a felhasználói UX-kutatás sokban hasonlít a detektívek módszerihez Kovács Zsuzsa, a Prezi vezető UX kutatója szerint. Az előadó a HWSW mobile! 2017-es rendezvényén hozta összefüggésbe egymással a két munkát a UX és analitika szekcióban. A közönség az egyik legjobb pontszámmal értékelte a humortól legkevésbé sem mentes előadást.

A diasorban felbukkan többek közt Scherlock Holmes, Miss Marple és Columbo (a felesége nélkül). A filmekből vett idézetekkel pedig Kovács Zsuzsa bemutatja, hogy miben hasonlít egymásra a két szakma. Hogyan profitálhatnak a UX-kutatók a detektívfilmek megtekintéséből. Hiszen mindkét munka célja, hogy olyan titkok kimondására vegyen rá embereket, amelyekről nem feltétlenül beszélnek feltétlenül mások.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Június 4-én alapoktól induló, 30 órás online Java back-end fejlesztői, június 5-én pedig Microsoft Azure képzést indít a HWSW!