Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Nem állunk le! Alkalomazott AI és mobilfejlesztői meetupokkal várunk mindenkit április 29-30-án az Ankertben.

Gépi látással is lehet gyereket nevelni

HWSW, 2019. február 08. 16:20

Gépi látással is lehet gyereket nevelni, csupán egy Raspberry Pi, egy kamera, és egy rendetlen gyerekszoba kell hozzá.

hirdetés

Nem is gondolnánk, mi mindent ki lehet hozni egy Raspberry Pi 3B+-ból a gépi látás területén. Szalontay Zoltán, az IFUA Horváth & Partners AaaS (Analytics as a Service) szegmensének vezetője a 2018-as HWSW mobile! termékfejlesztési konferencián tartott előadásából többek között az is kiderül, hogyan lehet az apró és olcsó platformmal, illetve egy jó adag leleményességgel rendet tartatni egy gyerekszobában.

A cloud computing és a GPU-k elterjedésével ma már könnyen lehet Machine Learning alkalmazásokat létrehozni. A másik oldalon, az IoT alkalmazások terjedésével egyre olcsóbb és erősebb Edge eszközöket (végberendezéseket, szenzorokat) használunk. Előadásában Szalontay Zoltán összefoglalta, hogy egy Raspberry Pi 3B+ eszköz használható-e - és ha igen, akkor milyen korlátozásokkal - Computer Vision feladatokra. Az előadásban a kialakított fejlesztői környezet mellett néhány tipikus CV alkalmazás (objektum detektálás, követés, arc felismerés) példája is felbukkan, melyek rávilágítanak a GPU nélküli rendszer korlátaira.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalomazott AI és mobilfejlesztői meetupokkal várunk mindenkit április 29-30-án az Ankertben.