Szerző: HWSW

2019. január 23. 14:46

"Egy mérés nem mérés"

Az egyik legnépszerűbb előadást a 2017-es HWSW mobile! konferencián Mester Tomi tartotta, aki elmagyarázta, hogy miért fontos több mérést is elvégezni egy fontos következtetés levonása előtt.

Egy online kutatási keretrendszeren keresztül szemléltette Mester Tomi, a Data36.com és az Adatlabor szakértője, hogy milyen szakaszokon érdemes végigmenni ahhoz, hogy valóban eredmények szülessenek. Az "Egy mérés nem mérés" című előadás a 2017-es HWSW mobile! konferencia UX és analitika szekciójában hangzott el, ezen belül is az adatelemzéssel foglalkozó bemutatók közt. A szekción belül ez az előadás kapta az egyik legmagasabb pontszámot a közönségtől.

18:39
 

Egy mérés nem mérés - Mester Tomi (Data36.com, Adatlabor)

Még több videó

Kiderült a bemutatóból, hogy miről szól a "Falling cats" esettanulmány, és hogy miért nem biztos, hogy egy újonnan indított affiliate program miatt ugrik meg éppen a regisztrációk száma egy oldalon. Továbbá, hogy a téves következtetéseket hogyan lehetett volna a változatos mérésekkel kiküszöbölni. Az előadó javaslata szerint érdemes egyrészt kvantitatív méréseket is végezni, mint például felhasználói tesztet (usability test) és interjút, mellette pedig adatelemzéshez kapcsolódó kvantitatív teszteket is, úgy mint hőtérképes elemzés, funnel elemzés, szegmentálás vagy kohort elemzés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról