Szerző: Asztalos Olivér

2019. január 4. 08:00

Távoli hozzáférést kínálnak a Samsung új TV-i

A Samsung új TV-ivel távolról vezérelhetőek a PC-k, a tabletek, illetve az okostelefonok is.

Távoli hozzáférést (remote access) tesz lehetővé legújabb Smart TV-in a Samsung, a felhasználók ezzel szinte bárhonnan irányíthatják kompatibilis eszközeiket és az azon futó  alkalmazásaikat. A szolgáltatás használatához beviteli eszközt, például billentyűzetet és egeret is igénybe lehet tenni, ezek támogatását már alapértelmezetten tartalmazzák a remote accessre felkészített készülékek. Érdekesség, hogy a fejlesztést a vállalati virtualizációs megoldásairól ismert VMware-rel karöltve valósította meg a dél-koreai gyártó, amely a szoftvercég Horizon termékét implementálta legújabb televízióiba.

A funkciónak hála nem szükséges közvetlenül (pl. HDMI-vel) összekötni az irányítani kívánt eszközt TV-vel. A távoli hozzáféréssel elég a megfelelő klienst telepíteni az eszközre, beállítani a kapcsolatot, ezt követően pedig már a nagy képernyős televízión keresztül vezérelhető a PC, a tablet, vagy akár az okostelefon. A szoftver az összes népszerű kliens operációs rendszert támogatja, így a Windows (UWP is) mellett a Mac, a Linux, az Android, az iOS, valamint a Chrome OS is szerepel a listán.

Samsung_remote_access

A Samsung megjegyzi, hogy a VMware Horizon VDI szoftvernek köszönhetően a távoli hozzáférés a világon szinte bárhol használható. Ez azt jelenti, hogy a televíziónak és a vezérelni kívánt eszköznek nem feltétlenül szükséges egyazon lokális hálózaton lennie, elég, ha azok aktív internetkapcsolattal rendelkeznek. "A Samsung és a VMware közös célja, hogy lehetőséget nyújtson a még produktívabb munkavégzésre. Együttműködésünket tovább bővítjük, annak érdekében, hogy a távolról dolgozók is zökkenőmentesen végezhessék munkájukat. Éppen ezért különféle virtuális asztalokat, applikációkat és online szolgáltatásokat teszünk könnyen elérhetővé olyan Samsung eszközökről, mint a vállalat Smart TV sorozata" - mondta Shankar Iyer, a VMware végfelhasználói megoldásokért felelős alelnöke és általános igazgatója.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A vezeték nélküli kapcsolatok és felhő alapú szolgáltatások kapcsán felmerülő biztonsági kockázatok kezelésére a Samsung a Remote Access funkcióba integrálta saját fejlesztésű Knox biztonsági platformját. Az elsősorban a nagyvállalati igények okán megszületett fejlesztés egyik fontos tulajdonsága, hogy az alkalmazásokat konténerezi, így a vállalati és a személyes appok teljesen különálló rekeszekben kapnak helyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról