Szerző: Habók Lilla

2018. november 13. 14:19

Jövőre érkezik a G Suite-ról Office 365-re migráló eszköz

Részben a G Suite előfizetőinek elhalászásával szeretné megoldani a Microsoft az Office 365 előfizetői bázisának növekedését, ezért új migrációs eszközt fejleszt az emailek, a naptárak és a névjegyzékek egyszerű áttöltésére a G Suite-ból a saját rendszerébe.

Megjelent a Microsoft 365 fejlesztési ütemtervében a vállalat új migrációs eszközének terve, amely a Google G Suite megoldásából segítene a cégeknek átemelni az emaileket, naptárakat és a címjegyzéket az Office 365 rendszerébe, pontosabban az Exchange Online-ra. A redmondi cég jelenleg is rendelkezik egyébként egy migrációs megoldással, de a Mailbox Migration szolgáltatás csak a postafiókok tartalmát tölti be egyik rendszerből a másikba az IMAP technológián keresztül, viszont a naptárat és a címjegyzéket nem. Az új eszköz azonban egyszerűen és automatikusan migrálná a levelezés mellett a naptárakat és a címjegyzéket is, vélhetően a Google REST API-n keresztül.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ezenkívül a Microsoft Exchange Marketing igazgatójának nyilatkozata szerint az új eszközzel a cég a korábbinál biztonságosabb ponttól pontig történő adattovábbítást szeretne elérni - mondta el Greg Taylor a Petrinek. A cég tervei szerint nem lesz váratlan leállás a migráció közben, valamint az autentikáció is erősebb és megbízhatóbb lesz. Azaz a vállalat átfogó módon szeretné lefedni a folyamatot a G Suite-ról az Office 365-re történő adatmigrálás során, azonban a technikai részletekről egyelőre még semmit nem árult el.

Az új migrációs eszköz tervének egyik lehetséges magyarázata, hogy a helyben futó Exchange rendszerekről már egyre kevesebben térnek át Office 365-re, ezért a vállalatnak szüksége van a további lehetőségekre a növekedéshez. Ez viszont csak találgatás, hiszen az egyes termékek teljesítményéről a Microsoft csak néhány részletet ejtett el a legutóbbi pénzügyi negyedéves jelentése kapcsán. Ebből viszont látszik, hogy a vállalati Office 365 előfizetések száma szépen növekszik, 29 százalékkal több a tavalyi adatokhoz képest, és így már meghaladja a 155 milliót.

microsoft_gsuite_office365

Mindössze ennyi olvasható az ütemtervben az új eszközről

Másrészről viszont a G Suite rendelkezik már saját migrációs eszközzel, amely a Microsoft Exchange-ről és az Office 365-ről könnyíti meg az emailek, a naptárak és a névjegyzékek áttöltését G Suite-ra, amire a Microsoftnak érdemes volt lépnie valamilyen fejlesztéssel. A Microsoft ütemterve alapján a cég saját új migrációs eszköze 2019 második negyedévében fog megjelenni. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg az eszköz előnézeti változata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról