Szerző: Asztalos Olivér

2018. október 12. 14:46

Újabb veterán távozik az Inteltől

Stacy Smith kereken 20 év után hagyja ott a céget a konkurens Toshiba kedvéért.

Egy újabb iparági veterán távozik az Inteltől. A gyártónál kereken 20 évet lehúzott Stacy Smith a konkurens Toshiba (TMC, Toshiba Memory Corporation) kedvéért hagyja el a fedélzetet, ahol az elnöki széket foglalhatja el. A japán vállalatnál a memóriás, pontosabban a NAND-os részleget vezeti majd Smith. Ezzel immár biztossá vált, hogy Smith nem lép a júniusban hirtelen távozott Brian Krzanich nyomdokaiba. Az Intel pedig bő egy negyedévet követően sem talált megfelelő személyt a vezérigazgatói székbe, a vállalat vezetését továbbra is a pénzügyi igazgató, Bob Swan végzi.

A Toshibához igazolt szakember épp tíz évig töltött be hasonló pozíciót a vállalatnál, 2006 és 2016 között Stacy Smith volt a vállalat CFO-ja. Ezt követően a gyártás és a sales elnökeként tevékenykedett tovább. Előbbi tevékenység nehéz időket él az Intelnél. A 10 nanométeres technológia legalább egy éves késésben van, miközben a 14 nanométeres gyártósorok képtelenek kiszolgálni a hirtelen megnőtt igényeket. Arról egyelőre nincs hír, hogy ennek köze lenne-e Smith távozásához, az azonban bizonyos, hogy a szakember a Toshibánál is kamatoztathatja majd ez irányú tapasztalatait.

stacy_smith

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Toshiba épp pár héttel ezelőtt nyitotta meg Fab 6 név alatt futó, a WDC-vel közösen fenntartott legújabb üzemét. A japán Jokkaicsi városa mellett felhúzott létesítményben háromdimenziós NAND flash chipeket termel a szóban forgó két cég, illetve egy K+F egység is helyet kapott a komplexumban. Utóbbiban készülhet a következő generációs, várhatóan 128 réteget tartalmazó BiCS5 3D NAND, amely még tovább növelheti a kapacitássűrűséget. A Toshiba a piacvezető Samsung után a második legnagyobb szereplő NAND-piacon. A dél-koreai vállalat 37 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a Toshiba 18, a japánokkal vegyesvállalatban dolgozó WDC pedig 17 százalékkal.

Intel: fogynak a jelöltek

Stacy Smith távozásával négy név marad a Krzanich pozíciójára pályázókat tartalmazó kalapban. Iparági pletykák szerint a vállalatnál dolgozó Navin Shenoy vagy Murthy Renduchintala mellett az esetlegesen kívülről érkező Sanjay Jha és Anand Chandrasekher szerepel az igazgatótanács listáján. A Bloomberg korábban Smith mellett az Inteltől elmúlt pár évben távozott Renee James, Diane Bryant és Kirk Skaugen triót is megemlítette, akik közül utóbbi kettőnek lehet valamekkora esélye harcba szállni az elnök-vezérigazgatói pozícióért. Korábban ugyancsak felmerült az Intelnél szép karrier futott Pat Gelsinger személye is, ám a VMware elnök-vezérigazgatója a Twitteren határozottan cáfolta, hogy érdekelné a korábbi munkaadójánál megüresedett patinás pozíció.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról