Szerző: Habók Lilla

2018. október 8. 15:17

Kiakadtak az Apple új okosórái az ausztrál óraátállítástól

Nem sikerült eléggé figyelembe venni a téli-nyári időszámítás átállításából fakadó hibákat az Apple Watch Series 4 fejlesztőinek. Úgyhogy az ausztrál vásárlók közül sokan nem csak korábban ébredtek október 7-én, de a frissen vett órájuk folyamatos újraindulásával is szembe kellett nézniük.

Nehéz napra ébredt október 7-én az Apple Watch Series 4 tulajdonosainak többsége Ausztráliában, mivel a frissen vásárolt és meglehetősen drága (bruttó 148 ezer forintról induló) okosóráik folyamatos újraindulását tapasztalhatták - számoltak be róla például Redditen. A kontinensen ugyanis aznap kellett átállítani az órákat a nyári időszámításra, de az Apple-nek szemmel láthatóan nem sikerült hibátlanul megoldani ezt az automatikus átállást.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A problémát vélhetően az új infografikus megjelenésen (Infograph Modular) belül az aktivitásmérő (Activity) "komplikáció" okozta, amely ez idővonalat rajzol a felhasználó teljes napi aktivitásáról, vagyis az óránként elégetett kalóriákról vagy a mozgással töltött percekről. Bár a hiba oka egyelőre nem teljesen tisztázott, de úgy tűnik, hogy a felületen megjelenő aktivitásmérő minialkalmazást zavarta meg az óraátállítás. Általában ugyanis egy nap 24 órából áll, de ebben az esetben nem ugrotta át az idővonal az aktivitás nélkül töltött plusz órát, hanem folyamatosan hibát jelzett, és újraindította a készüléket.

apple_watch_4_problema

Néhány felhasználónak sikerült még aznap kiküszöbölnie a hibát, azzal, hogy a iPhone-on a Watch alkalmazással eltávolította a kritikus aktivitásmérőt a kijelzőről. Másnapra pedig a hiba teljesen eltűnt minden felhasználónál a 9to5Mac értesülései szerint, ahogy október 7-ről 8-ra fordult át a dátum -, de a problémát nem az Apple oldotta meg, hanem az idő.

Úgyhogy az Apple-nek érdemes lenne minél előbb megvizsgálni a problémát, mivel október 28-án Európában is elkezdődik a téli időszámítás, ami miatt hajnal 3-kor 2 órára kell visszaállítani az órákat. Előfordulhat, hogy az Európai Unió a következő nyári időszámításra már megszavazza az óraátállítás eltörlését, de az október végi időponttal még biztosan kell számolni az európai állampolgároknak és az Apple fejlesztőinek is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról