Szerző: Asztalos Olivér

2018. október 5. 13:11

Vállalatbiztonsági központot hoz létre Budapesten a Micro Focus

A Novell PSH keretein belül létrejövő központ műszaki és kereskedelmi támogatást kínál majd a cég ügyfelei számára.

Enterprise Security Center néven biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten Micro Focus - jelentette be szerdai sajtóeseményén a vállalat. Az újonnan létrejövő központtal műszaki és kereskedelmi támogatást kínál majd partnereinek a vállalat, amely elsősorban a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében nyújt segítséget. A központ 2018 októberétől működik Budapesten a Novell PSH keretein belül, tízfős, külön erre a célra dedikált szakembergárdával. Az Enterprise Security Center az ügyfelekkel és a szoftverekkel foglalkozó partnerek számára egyaránt támogatást nyújt a teljes, Magyarországon elérhető vállalatbiztonsági termékportfólióhoz, amellyel a szervezetek átfogó védelmi rendszert építhetnek ki a leggyakoribb fenyegetésekkel szemben.

A Micro Focus szerint a kiberveszélyek száma folyamatosan nő, az ilyen jellegű támadások már 2015-ben 3 billió dolláros károkat okoztak, és ez az érték a becslések szerint 2021-re a duplájára nőhet. "A vállalatok számára rendkívül komoly probléma, hogy a kiberfenyegetések egyre összetettebbek és a számuk is meredeken nő, miközben egyre nagyobb a hiány biztonsági szakemberekből. A HPE biztonsági termékekkel kibővített, átfogó portfóliónkkal és a professzionális helyi támogatással aktívan tudjuk segíteni a helyi szervezeteket az ilyen jellegű kihívások leküzdésében" – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország Dél-Kelet Európáért felelős regionális igazgatója.

szittya_t

A szóban forgó központ részben a HPE-vel két éve kötött megállapodásnak hála jöhetett létre. A vállalat még 2016 szeptemberében jelentette be, hogy a megkezdett átszervezés jegyében leválasztja szoftveres tevékenységének jelentős részét, amelyet végül a brit Micro Focus vásárolt meg. A profiltisztítás érdekében történt tranzakcióval a központi tevékenységhez nem kapcsolódó szoftvereket választotta le a HPE, az entitás pedig egyesül a brit Micro Focus szoftverházzal. A tranzakció eredményeképp a HPE 2,5 milliárd dollár készpénzt és a létrejött, közel 9 milliárd dollár értékű kombinált cég 50,1 százalékát kapta meg, a maradék 49,9 százalék pedig a Micro Focus tulajdona lett.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A tranzakció keretében a HPE leválasztotta a teljes Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management+Governance és IT Operations Management portfóliókat. Ez a gyakorlatban a HPE teljes szoftveres üzletágát jelenti, beleértve az olyan fejlesztéseket, mint az adatelemző szoftverekből gyúrt Haven OnDemand, a hírhedt Autonomy, vagy a nagyvállalati biztonsági megoldások (ArcSight stb.).

"A HPE szoftveres üzletágának átvételének, illetve az előző években végrehajtott, egyéb akvizícióinknak köszönhetően a Micro Focus a világ egyik vezető, tisztán szoftverekkel foglalkozó vállalatává nőtte ki magát. Portfóliónkban számos piacvezető termék megtalálható, amelyeket mostantól a magyarországi szervezetek helyi, professzionális kereskedelmi és műszaki támogatás mellett vehetnek igénybe" - foglalta össze Gur Nedivi, a Micro Focus EMEA régiójának feltörekvő piacaiért felelős értékesítési igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról