Szerző: Hlács Ferenc

2018. október 4. 14:41

Ötkamerás csúcstelefont és hibrid okosórát mutatott az LG

A Watch W7 kijelzőjének közepébe két analóg mutatót szúrt be a gyártó.

Előre tör az LG az okostelefonos kamera-darabszám versenyben, a vállalat legújabb csúcsmodelljére, a V40 Thinq-ra összesen öt kamerát zsúfolt. Ebből három a hátoldalon, kettő az előlapon figyel - kérdés, hogy elegendő-e a szenzorszaporulat, hogy megkülönböztesse az eszközt a Samsung, Apple és a kínai óriások által egyre agresszívabban dominált piacon.

A masszív, 6,4 hüvelykes, notch-csal is megspékelt kijelzővel szerelt telefon az ismert idei csúcshardvert sorakoztatja fel, 1440x3120 pixeles panelje mögött a kötelező Snapdragon 845 chipet találjuk, továbbá 6 gigabájt RAM-ot és 64 gigabájt tárhelyet, amely miroSD kártyával bővíthető, a készülékben emellett egy 3300 mAh akku dolgozik.

lgv40thinq

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az igazi érdekességet azonban a kamerakvintett jelenti, főleg a hátoldali hármas, amely egy 12 megapixeles, optikai képstabilizációval szerelt hagyományos szenzorból, egy 16 megapixeles, ultraszéles optikával szerelt egységből, illetve egy 12 megapixeles, ugyancsak optikai képstabilizációval megspékelt telefotó lencséből áll, amely 2x optikai zoomot biztosít (mármint a fő optikához viszonyítva). A trió első két eleme a vállalat korábbi csúcsmodelljeiről ismerős lehet, a széles látószögű lencse különösen kedvelt a cég felhasználóinak körében. Első blikkre a veszteségmentes közelítést lehetővé tevő harmadik kamera kifejezetten hasznos kiegészítés lehet a telefonon, a három kamerához tartozó három egyedi funkció pedig egyedülállóvá is teszi az eszközt a piacon: bár a Huawei-től már láthattunk három hátlapi szenzorral szerelt csúcsmodellt, annál két kamera képéből fésül össze egyet a készülék, a harmadik pedig az itt is látott telefotó lencse. A V40 Thinq előlapján egy 8 és egy 5 megapixeles kamera található, ezekkel ugyancsak hagyományos, illetve széles látószögű képek lőhetők. Az új csúcsmodell ára sajnos követi a többi gyártó emelkedő trendjét, könnyfakasztóan sokat, nettó 900 dollárt kér a cég a V40-ért.

Vakmerő hibridóra

A cég a kamerasereg mellett a viselhető eszközök piacán is merészet lépett: legújabb, LG Watch W7 modellje egy egészen egyedi hibrid, amelynél a vállalat az ismert, 1,2 hüvelykes kerek okosóra-kijelző közepébe szúrt bele két analóg mutatót. Az órán így minden, az immár Wear OS néven futó Android Wearből megismert funkció elérhető, de az eszközt akkor sem kell otthon hagyni, ha az akku a rendszer futtatásához már nem bírja szuflával, ilyenkor mezei analóg óraként használható. Természetesen a mutatókhoz, akárcsak a hagyományos okosórák esetében, beállíthatók tetszőleges digitális számlapok, amelyeken a felhasználó igényeinek megfelelő információk jeleníthetők meg.

lgw7

Persze miután a panel a mutatók mögött helyezkedik el, azokat pedig egy plusz üveglap védi, az érintőkijelzőként nem használható, a navigációhoz az órán található két hagyományos, illetve egy tekerőgombot kell igénybe venni. A felső billentyűt lenyomva az eszköz a mutatókat vízszintes helyzetbe hozza, hogy a lehető legkevesebb tartalmat takarják ki a kijelzőről. Az okosóra bár mutatói miatt kifejezetten vaskos lett, azt plusz funkciókkal a cég nem tömte ki, a korosodó Snapdragon Wear 2100 platformra építő eszközben sem GPS, sem LTE támogatást nem találunk, illetve NFC vagy pulzusmérő sem került bele, így a sportkarpereceket sem fogja helyettesíteni. Cserébe a gyártó 2 napos okosórás üzemidőt ígér, csak analóg módban pedig 100 napot is elketyeg a hibrid okosóra, amely nettó 450 dollárért lesz elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról