:

Szerző: Habók Lilla

2018. augusztus 21. 12:25

Még inkább előtérbe tolja a Microsoft a Microsoft 365 csomagot

Lecseréli a Microsoft az Office 365 fejlesztési ütemtervét, hogy a sokkal több információt magába foglaló Microsoft 365 Roadmappel váltsa föl szeptember közepétől.

Üzenetben értesítette a Microsoft az Office 365 előfizetőit, hogy szeptember közepétől kezdődően a nyilvános fejlesztési ütemterv már Microsoft 365 Roadmap néven fog megjelenni, és új URL-cím alá költözik - tájékoztat róla a ZDNet. Az új ütemterv természetesen nem csak a nevében, hanem a tartalmában is változik, így egyaránt magába foglalja majd az Office 365 Roadmap információit és funkcióit, továbbá a Microsoft 365 termékeire vonatkozó információkat a Windows 10-től, az Enterprise Mobility Suite (EMS) és az Azure fejlesztésekig.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft 365 ugyanis egyszerre kínálja a Windows és az Office licencet, valamint a központi felügyeleti szolgáltatást havidíjas konstrukcióban, főleg a kis- és közepes vállalatok számára - nagyjából már egy éve. Eddig azonban a vállalat nem rendelkezett a Microsoft 365-höz tartozó fejlesztéseket teljes egészében áttekinthető ütemtervvel, amely alapján a céges üzemeltetők felkészülhetnek a termékekkel kapcsolatos változásokra. Hanem jelenleg csak az Office 365 Roadmapen elérhetőek a tervezett funkciók, amelyek megjelenés vagy fejlesztés alatt vannak, illetve amelyeket leállított a vállalat.

office_365_roadmap

Az Office 365 Roadmap jelenlegi oldala

Az új fejlesztési ütemtervben viszont a ZDNet értesülései szerint a felhasználók kereshetnek majd termékekre, platformokra vagy instance-ekre is. A roadmap minden felsorolt szolgáltatásról fog információt tartalmazni, beleértve hogy a funkció célzott kiadásban fog-e megjelenni, speciális instance-ben, előnézeti változatban vagy világszerte elérhető lesz. Továbbá az ütemtervhez RSS feliratkozási lehetőség is kapcsolódik majd.

Mindez a tavaszi szervezeti átalakítások ismeretében egyáltalán nem meglepő változás a ZDNet szerint, mivel a Microsoft már néhány hónappal ezelőtt az Office 365 korábbi igazgatója, Rajesh Jha irányítása alá vonta a Microsoft 365 felügyeletét, valamint a Windows, Devices és Intune csapatainak egy részét, jelezve, hogy jövőben másképp, egyben gondolkodik ezekről a szolgáltatásokról. Ettől függetlenül egyébként a Windows, az Office 365 és az Intune is külön-külön előfizethető maradt a vállalatok számára, de a Microsoft egyre jobban szeretné előtérbe helyezni a Microsoft 365 előfizetést, és ennek következménye az új fejlesztési ütemterv megjelenése is, amely tehát szeptember közepén, a szeptember 24-28-i Ignite konferenciához kapcsolódóan várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.