Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Alapkövetelmény lett a DevOps ismerete a fejlesztők számára?

Bezárja egyik merevlemezgyárát a Western Digital

Asztalos Olivér, 2018. július 19. 09:30

A malajziai üzem a HDD-k iránti folyamatosan csökkenő igény miatt húzza le a rolót.

hirdetés

Lehúzza egyik, Malajziában található merevlemezgyárának rolóját a Western Digital. A Kuala Lumporhoz közeli Petaling Jaya mellett fekvő, közel 100 000 négyzetméteres üzemben jövő év végére állhat le teljesen a termelés. A WDC kézenfekvő okokra hivatkozik indoklásában. A lépés mögött ugyanis a HDD-k iránti csökkenő kereslet áll, az SSD-k folyamatos térnyerésével évről-évre fokozatosan mérséklődik a mechanikus adattárolók iránti igény, amire átszervezésekkel reagálnak az érintett vállalatok.

A Petaling Jaya területén található gyáregység meglehetősen nagy múltra tekint vissza. A komplexumot még 1973-ban nyitotta meg a Western Digital, amelyet ezt követően évekig egyedi félvezetők előállításához használt. A cég csak bő 20 évvel később, 1994-ben töltötte fel merevlemezek összeállításához szükséges gyártósorokkal a csarnokokat, amelyek üzemeltetéséhez a mechanikus meghajtók aranykorában 13 000 embert alkalmazott. Bővítésre legutóbb 2011-ben került sor, amikor mindösszesen 1,2 milliárd dollár értékben egy K+F egység került az üzem mellé, amely jelen állás szerint folytatja működését.

wdc_selangor

A bezárással kettőre csökken a WDC merevlemezgyárainak száma. A megmaradó két üzem egyaránt Thaiföldön található, a Bang Pa-in mellett egy közel 160 000, Prachinburi területén pedig egy majd 700 000 négyzetméteres gyáregység terül el. A bezárással ugyanakkor még nem hagyja ott Malajziát a Western Digital, amelynek Johorban és Kuchingban található egységeiben a HDD-kben található tányérok megmunkálását végzik, Penangban pedig egy SSD összeszerelő és tesztelő üzem található egy K+F irodával egyetemben.

A jövőben utóbbi helyszín kapja a nagyobb hangsúlyt, a WDC ugyanis azt ígéri, hogy a Malajzia északi részén található komplexum hamarosan egy újabb SSD összeszerelő egységgel bővül. Ezzel együtt a vállalat azt ígéri, hogy a bezárás miatt elbocsátott dolgozók megfelelő mértékű kompenzációt, valamint igény szerint az elhelyezkedéshez szükséges képzést is kaphatnak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A DevOps alapjaiban változtatja meg a fejlesztői kultúrát.