Szerző: Habók Lilla

2018. június 25. 17:00

Több hasznos apró újdonságot tesztel a Slack

Fontos apró újdonságokra utaló jelek fedezhetőek fel a Slack kódjában. A jövőben megszűnhetnek a kinn felejtett státusz üzenetek az időkorlátok beállításával. Az újdonságok viszont már nem jönnek Windows Phone-re, mivel ezt a fejlesztést a Slack is elengedte, az utolsók közt.

Feltűnt néhány újdonság a Slack kódjában, amelyet feltételezhetően a jövőben szeretne bevezetni a cég és jelenleg teszteli a bevezetését. Az új funkciókra Jane Manchun Wong lett figyelmes a kód visszafejtésekor, és a The Next Web mutatta be bővebben a készülő új funkciókat, amelyek bosszantó régi problémákat oldhatnak meg. Az egyik most a vakációk időszaka miatt kap jelentőséget az irodai használatban, amellyel az automatikusan törlődő státuszüzeneteket lehet beállítani.

Sokan szembesülhetnek ugyanis azzal a problémával, hogy a kollégák elfelejtik visszaállítani a státuszukat, mikor megérkeztek a nyaralásból, ezért már nem egyértelmű, hogy ki dolgozik és ki van még szabadságon. A Slack új funkciójával viszont előre be lehet majd állítani, hogy a megnevezett elfoglaltság (például megbeszélés vagy kávézás) fél óra vagy négy óra múlva, esetleg egy adott dátummal ér majd véget. Twitteren máris többen jelezték, hogy nagyon várják a hasznos újítást a kinn maradó státuszokból adódó nehézségek miatt. Egyes megjegyzések szerint viszont a státuszbeállítás helyett sokkal előremutatóbb lett volna a Google Calendar vagy egyéb naptári integráció, amely automatikusan képes állítani a státuszt az elfoglaltságnak megfelelően.

slack_statusz_atallitas

Egy másik kisebb újításnak a direkt üzenetküldő ikon elhelyezése tűnik a baloldali menüsor tetején. Így a jövőben nem kellene a csatornákon végiggörgetni az üzenetküldéshez szükséges plusz ikon megkeresése miatt, vagy a hosszú beszélgetésekből kikeresni a személyt, akinek személyes üzenetet akar a felhasználó küldeni. Ezenkívül a csatolt dokumentumokhoz már nem csak hozzászólásokat lehet fűzni a későbbiekben, hanem beszélgetésfolyamok is indíthatók lesznek a kódok szerint. Mindez viszont egyelőre csak előrejelzés, amelyet a Slack nem erősített meg hivatalosan, de a bevezetésük ésszerűnek tűnik.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Egy viszont már biztos, hogy az újítások a Windows Phone telefonokon már nem fognak megjelenni - írja a The Register. Múlt héten ugyanis egy üzenetben közölte a cég a felhasználókkal, hogy a mostani verzió lesz az utolsó olyan, ami újdonságokat is tartalmaz, de a jövőben már csak hibajavítások és a jobb fájlkezelés elősegítése lesz várható. Egyelőre viszont nincs róla szó, hogy az app a Microsoft Store-ból is kikerülne, csak éppen már újabb verziója nem érkezik. A döntéssel így is sokáig húzta a Slack a többi chatapphoz képest, például a microsoftos Skype, a Yammer és a nagy konkurens Teams már áprilisban vissza is vonult a Windows telefonokról.

Az irodai csevegős-együttműködős alkalmazások közt hatalmas harc bontakozott ki az elmúlt időben, és az appok mögött sokszor más szolgáltatásokat is kínáló nagyvállalatok állnak, amelyek a csevegős megoldások bevezetésével igyekeztek biztosítani, hogy a felhasználók az ökoszisztémán belül maradjanak. A Slack folyamatosan igyekszik követni a felhasználók igényeit, hogy például a Teams, a Skype for Business, a Facebook Workplace vagy a Cisco Spark erős konkurenciája mellett meg tudja őrizni pozícióját, bár ezek felhasználószámát nehezen lehet összehasonlítani a kevés nyilvános adat miatt. A Slack viszont továbbra is jól szerepel, a májusi adatok szerint már több mint napi 8 millió felhasználóval és ezen belül is 3 millió fizetős felhasználóval rendelkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról