Szerző: Habók Lilla

2018. június 22. 09:30

Frissül a Google fiókkezelő felülete

Több kisebb, a felület kezelését segítő funkciót kapnak a Google-fiókok. Lesz például keresőmező, ahol a felhasználók megtalálhatják, hogy egyáltalán milyen beállítási lehetőségek érhetőek el a fiókjukkal kapcsolatban.

Megújul a Google Account felület, amelyen jelenleg is egyszerre érhetőek el a fiókkezelési és a fiókvédelmi beállítások, de ez hamarosan újabb funkciókkal fog bővülni az egyszerűbb kereshetőség érdekében - írja a vállalat közleménye. Kiegészült a felület egy új keresősávval, amellyel a bejegyzés szerint könnyebben lehet majd megtalálni az egyes beállításokat és más fiókinformációkat, mint például a jelszóváltoztatás funkciót. Jelenleg ugyanis a Google-fiókok fő felülete egyáltalán nem rendelkezik keresővel, így csak a menüpontok alapján próbálhatnak eligazodni a felhasználók a beállítások közt, ami nem mindig egyszerű.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Kibővül ezen kívül a felület egy támogatás (support) menüponttal is, amelyen belül egyrészt a gyakori kérdések, problémák leírása található majd meg. Továbbá egy "szakértő válaszol" rovat is indul, ahol szabad szöveges kérdéseket lehet feltenni más felhasználóknak. Nem egészen egyértelmű, hogy a válaszadással a Google minden nyelven megbíz-e szakértőket, vagy csak a közösségi tudásra hagyatkozik - mindenesetre a kérdések feltevésére is lesz dedikált hely a jövőben.

Változik ezenkívül az adatvédelmi beállítások felülete is, ahonnan egyszerűbben lehet majd kezelni a tevékenységvezérlőkön belül, hogy a Google milyen adatokat mentsen el a felhasználóról - ezek alapján jelennek meg egyébként a hirdetések is, amelyeknek kezelőfelületén szintén a napokban változtatott a vállalat. Az adatvédelmi beállítások működése a jövőben a közlemény szerint az októberben frissült Biztonsági ellenőrzések felületéhez fog hasonlítani, amely automatikusan jelez, ha felhasználónak érdemes valamit állítani, ebben az esetben például eltávolítani a Google-fiókot egy már nem használt telefonról, vagy törölni az adatokat egy nem ellenőrzött alkalmazásból.

google_fiok_adatbeallitas

Ehhez hasonló a Google másik bejelentése is, mely szerint a Google Play fiókon belül mostantól az előfizetéseket egyszerűbben le lehet mondani, vagy éppen feliratkozni, átállítani a fizetési módot, megújítani szolgáltatásokat az Előfizetések menüpontban. A funkciót a vállalat még a Google I/O-n jelentette be, és most kezdte el bevezetését. Úgyhogy úgy látszik a vállalat most sorban elkezdte frissíteni a kezelőfelületeit.

Az új típusú, keresővel ellátott Google-fiókot a közlemény szerint a vállalat az androidos készülékeken már most elkezdte megjelentetni. Az iOS felhasználóknak viszont még egy ideig várniuk kell a frissítésre, és a webes felületet is csak később fogja megújítani a cég, de mindkettőre még idén sor kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról