Szerző: Gálffy Csaba

2018. május 30. 16:36

Megjött az eszközök közötti szinkronizálás az Apple Messages-be

Hihetetlen, de 2018-ig ez a funkció hiányzott a népszerű csevegőkliensből. Mit tud még az iOS 11.4?

Kiadta az Apple az iOS 11.4-et, a tavalyi operációs rendszer várhatóan utolsó jelentősebb alverzióját. Ezzel olyan funkciók érkeznek meg az iOS-ökoszisztémába, mint az AirPlay 2 protokoll támogatása, a HomePod okoshangszórók párosítása és a felhősített Messages.

Újdonság az AirPlay 2, az Apple egyedi fejlesztésű és zárt multimédiás streaming protokollja friss főverziót kapott. A technológia immár lehetővé teszi, hogy helyi hálózaton akár több hangszóróra is zenét streameljünk, a protokollt több gyártó több terméke is támogatja-támogatni fogja. Az AirPlay 2 nem csak a "multi-room" hangzást biztosítja (több hangszórón ugyanaz a kimenet), hanem a hangszórókat párba is rendezhetjük, ilyenkor a sztereó hangzás egyik és másik oldala külön kimenetet kap.

A többhangszórós hangzás az Apple régi adóssága volt, más drótnélküli hangrendszerek már elég régóta nyújtják ezt a funkciót, így immár az Apple-től is elérhető ez a képesség. Ehhez ráadásul nem is kötelező a HomePod használata, bármilyen AirPlay 2-kompatibilis eszköz automatikusan megkapja ezt a lehetőséget. A lista meglehetősen hosszú, a frissebb, elmúlt évben érkezett minőségibb drótnélküli hangszórók már támogatják.

messagesync-a

(forrás)

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A másik újdonság a Messages in iCloud, amely szinkronizálja a különböző eszközökről folytatott beszélgetéseket (és képeket, megosztott tartalmakat) egyetlen üzenetfolyammá. Az üzenetküldő alkalmazásokban széles körben elérhető szinkronizálás egészen eddig hiányzott az Apple-féle Messages platformról, most azonban megjelent az iOS-es eszközök beállítási menüjében, ahol igény szerint aktiválható az iCloud menüponton belül a Messages szinkronizáció. Ezt egyébként minden eszközön külön, manuálisan be kell majd kapcsolni, az alapértelmezett beállítás a kikapcsolt szinkronizálás.

Frappáns a kiadás időzítése, az Apple a 11.4-gyel törlesztette ugyanis a tavalyi fejlesztői konferencián, a WWDC-n tett ígéreteinek maradékát - épp időben, jövő héten ugyanis már a 2018-as WWDC-re kerül majd sor. A most kiadott 11.4-es verzió minden olyan eszközt támogat, amely egyébként iOS 11-et is futtatni tudott, tehát iPhone-ok, iPadek és iPod touch-ok is vannak a listán. A fent említett funkciókon túl az új iOS számos biztonsági és stabilitási javítást is hordoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról