Szerző: Asztalos Olivér

2018. május 28. 09:30

Megakaszthatják a Cisco NCS 6000 routerét az újabb vonalkártyák

A gyártó ugyanakkor már elkészítette a firmware formájában telepíthető gyógyírt.

Megfekszi a gyomrát a Cisco NCS 6000 újabb vonalkártyáinak az IOS-XR operációs rendszer 5.2.x verziója. A gerinchálózati routerbe helyezhető, 500 MHz-es TCAM-mal szerelt NC6-os (V03 revíziójú) vonalkártyák egy része a szoftver utóbb említett verziója mellett képtelen bootolni, vagy "IN-RESET" állapotban ragad, ha a rendszer előzetesen nem esik át a megfelelő SMU-n (Software Maintenance Updates). Amennyiben az NCS-be (Network Convergence Systems új kártyát épít az üzemeltető, akkor az NPU (Network Processor Unit) a "No such device" inicializációs hibával jelzi a problémát.

ncs_6000

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Cisco saját bevallása szerint a 300-ról 500 MHz-re való átállás mögött az egyik beszállító áll, amely nem gyártja tovább a 300 MHz-es TCAM-hoz szükséges, meg nem nevezett komponenst. Az újabb vonalkártyák ugyanakkor óhatatlanul összeakadnak az IOS-XR 5.2.x verzióival, így a probléma megelőzőséhez a már említett SMU szükséges. A Cisco hivatalos álláspontja szerint akár több frissítést is telepíteni kell attól függően, hogy az IOS-XR pontosan mely alverziója fut az NCS-en. Fontos megjegyezni, hogy a probléma csak a szóban forgó 5.2.x-es verziókkal áll fenn, az újabb, 6.1.x kiadások már immúnisak a kártyacseréből eredő problémákra.

Nagy vas

Az NCS gerinchálózati router családot még 2013-ban mutatta be a Cisco, ekkor jelent meg a szóban forgó 6000-es modell is. Az NCS a Cisco addigi legnagyobb kapacitású útválasztói, a Carrier Routing System (CRS) család fölé érkezett, így mind nyers átviteli sebessége, mind pedig portsűrűsége magasabb a korábbi csúcsmodellnél. Az NCS nagy újdonságának az számított, hogy már egyben biztosított IP-MPLS és optikai kapacitást, illetve integrált switch funkciókat, amely a CRS család esetében nem volt elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról