HWSW

A teljes Google-ökoszisztémában megveti a lábát a PayPal

A keresőóriás minden szolgáltatásában megjelenik az új fizetési opció, az együttműködés a fizetési megoldásnak nagyobb elérést, a Google-nek kevesebb kosárelhagyót eredményezhet.

Szorosabbra fonja együttműködését a Google és a PayPal: az online fizetési megoldással hamarosan a keresőóriás teljes ökoszisztémáján belül is lehet majd fizetni - legalábbis az Egyesült Államokban. A partnerségnek hála [1]aki a Google Play fiókjához hozzáadja PayPal profilját, annak az automatikusan elérhetővé válik fizetési opcióként más Google-szolgáltatásokban is, mint a Gmail vagy a YouTube, sőt a P2P fizetésre is lehetőség nyílik vele a Google rendszerében anélkül, hogy újra be kellene jelentkezni a PayPal fiókba.

A két vállalat együttműködése persze nem most kezdődik: [2]bő egy évvel ezelőtt a PayPal már a keresőóriás mobilfizetési szolgáltatásában, az akkor Android Pay néven futó Google Pay-ben is feltűnt választható opcióként. A partnerségnek hála így lényegében mindenhol lehetőség van PayPalra támaszkodó fizetésre, ahol a korábban Google Pay-t elfogadják - beleértve az online és alkalmazáson belüli vásárlásokat, sőt a fizikai boltokban történő fizetést is. Ez utóbbi ugyancsak kiemelten fontos terület a PayPal számára, ahol folyamatosan igyekszik növelni jelenlétét - ezt célozza a vállalat történetének eddigi legnagyobb felvásárlása is. [3]A nemrég bejelentett akvizíció keretben a cég a PoS rendszerekben utazó svéd iZettle-t kebelezi be, mintegy 2,2 milliárd dollárért, az üzletnek hála pedig több mint félmillió fizikai boltba juthat be.

paypalgoog

xA fizikai terjeszkedés mellett most a cég a Google teljes ökoszisztémájára kiterjesztette jelenlétét, ami a keresőóriás saját egységesítési törekvéseibe is illeszkedik. A vállalat még januárban jelentette be [4], hogy Google Pay név alatt fogja össze fizetési rendszereit, az új zászló alá első körben Android Pay-t és a Google Walletet behúzva. Az átállás még nem teljes, de a cég azt tervezi, fokozatosan áthelyezi minden pénzügyi szolgáltatását az új márkanév mögé, beleértve az olyan termékeket is mint az egyébként PayPal-rivális Google Checkout fizetésfeldolgozó megoldás.

A kiterjesztett összefogás mindenesetre nem csak a PayPalnek, de a keresőóriásnak is gyümölcsöző lehet, hiszen az integrációval felhasználóinak nem kell elhagyni a Google-szolgáltatások felületét, ami főként a fizetési folyamatok közben kritikus, hiszen csökkenti a kosárelhagyás veszélyét - így a nap végén a Google zsebében is több bevétel landolhat, de értelemszerűen a PayPal is sokkal jobban befejezett vásárlásokkal. Egy hasonló lépés egyébként már a két vállalat korábban említett tavalyi összeborulásakor is logikusnak tűnt volna, a PayPal operatív igazgatója Bill Ready a TechCrunch-nak adott nyilatkozata szerint [5]azonban ezt műszaki nehézségek miatt kellett különválasztaniuk.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] https://www.paypal.com/stories/us/deepening-our-partnership-with-google-pay
[2] https://www.paypal.com/stories/us/enabling-more-mobile-payments-in-partnership-with-google
[3] https://www.hwsw.hu/hirek/58834/paypal-izettle-akvizicio-felvasarlas-fintech.html
[4] https://www.hwsw.hu/hirek/58285/google-pay-android-wallet-fizetes.html
[5] https://techcrunch.com/2018/05/24/paypal-starts-deeper-integration-with-google-users-can-now-pay-directly-in-gmail-youtube-and-more/?guccounter=1
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/58863/google-paypal-egyuttmukodes-fizetes-fintech.html
Író: Hlács Ferenc (feradyr@gmail.com)
Dátum: 2018. május 25. 14:15
Rovat: web