Szerző: Koi Tamás

2018. május 17. 13:07

Új kisvállalkozói tarifáival is tabukat döntöget a Telenor

Akárcsak a Hello Data tarifáknál, úgy a kisvállalatok számára kínált új tarifaportfólió esetén is megdönt néhány tabut a hazai mobilpiacon a Telenor Magyarország. A Telenor MyBusiness tarifák ugyan a legtöbb flottaajánlathoz képest még továbbra is drágának számítanak, de a konstrukció rugalmassága ezt többek számára ellensúlyozhatja.

Új, elsősorban néhány fős kisvállalkozások igényei szerint kialakított üzleti tarifacsomag-portfóliót jelentett be a hét elején a Telenor Magyarország. A cég a MyBusiness Flexi és Manager tarifákkal az éppen most egyéves Hello Data tarifákhoz hasonlóan megdönt néhány iparági tabut. Ezzel együtt az új tarifákkal leginkább azok a cégek, kisvállalkozások járhatnak jól, melyek méretükből fakadóan nem részesülnek semmiféle flottakedvezményben, netán az alkalmazottak száma rövid időszakonként jelentősen változik - akár mindkét irányba.

Az új, négy tagból álló Telenor MyBusiness Flexi és a kéttagú Telenor MyBusiness Manager tarifák 2 év hűséggel és hűségszerződés nélkül egyaránt elérhetők, a két konstrukció közti egyedüli eltérés, hogy hűségvállalás esetén készülékár-támogatás is jár a tarifákhoz. Ez egyébként tetszés szerint összevonható és megosztható, vagyis például két előfizetés megkötésekor mindkét előfizetéshez járó kedvezmény felhasználható egyetlen készülék megvásárlására is akár, illetve a kétéves határozott időszak alatt bármikor igénybe vehető. 

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Telenor új tarifáira más szolgáltatóknál alkalmazott gyakorlathoz hasonlóan kisvállalkozói keretszerződéssel lehet előfizetni. Ebben többek közt meghatározzák a felek, hogy a vállalkozás hány kártyára vállal 2 év hűségidőt, azaz vesz igénybe készülékár-támogatást. Bővítésre bármikor adódik lehetőség, fontos szempont azonban, hogy a versenytársak egyes megoldásaival ellentétben a keretszerződés eredetileg megállapított határozott időtartama, illetve az egyes előfizetésekre vállalt hűségidő ekkor sem változik. Viszont a készülékár-támogatás az idő elteltével sávosan csökken, így a szerződés megkötésétől számított egy évet követően például már csak a nettó készüléktámogatási összeg mintegy harmada jár az újabb előfizetéshez, másfél évet követően pedig semmi.

Az új díjcsomagok közül a MyBusiness Flexi ajánlatok esetén lényeges szempont, hogy nem létezik a tarifahűség fogalma, vagyis a kisvállalkozói keretszerződés határozott időtartama alatt a tarifacsalád tagjain belül tetszőleges alkalommal lehet váltani - akár drágább, akár olcsóbb ajánlatra. Mivel a készülékár-támogatás nélkül vásárolt SIM-ek esetén az adott előfizetés tetszőlegesen lemondható, mindez összességében olyan rugalmas feltételeket kínál, mellyel leginkább azok a kisebb cégek élhetnek, ahol a felhasználási igények, illetve a létszám akár hónapról-hónapra számottevően változik (idényfoglalkoztatás, külföldi kiküldetések stb).

A Telenor új MyBusiness tarifacsaládja ezzel együtt sem lesz a maximális költséghatékonyságra törekvő vállalkozások ideális választása: A legolcsóbb ajánlat havi díja ugyanis nettó 5600 forint, igaz, ezzel már hálózaton belüli korlátlanság (más irányba 150 perc lebeszélhetőség) és 3 GB belföldön és az EU-ban leforgalmazható adatkeret jár. Érdekesség, hogy az SMS-ért a legdrágább konstrukciót leszámítva mindenhol fizetni kell.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról