Szerző: Hlács Ferenc

2018. május 16. 13:30

Frissíti a Drive előfizetéseket és terméktámogatást is ad a Google

A Google One néven induló új előfizetési konstrukció még idén, globálisan élesedik. Felhizlalt Drive tárhelyek, családi fiókmegosztás és minden termékre kiterjedő támogatás érkezik.

Új tárhelykonstrukciót indít a Google, amelynek igazi erőssége nem is a megnövelt online tárterület, sokkal inkább a hozzá kapcsolódó támogatási szolgáltatás, amely a cég valamennyi termékére kiterjed.

A megoldás Google One névre hallgat, a vállalat ígérete szerint a következő hónapokban minden fizetős Drive fiók erre frissül majd - a változás egyedül a G Suite előfizetőket nem érinti. A Google One-nal a Drive-hoz és Gmailhez és a Google Photosban eredeti minőségben tárolt fotókhoz-videókhoz tartozó tárterületek konstrukciói kicsit átalakulnak, noha a 100 gigabájtos minimum és 30 terabájtos maximum megmarad. Az árazás belépőszinten nem sokat változik, a One-ban a 100 gigabájtos tárhelyért havi 2 dollárt kell kicsengetni, megjelenik ugyanakkor egy 200 gigabájtos opció is havi 3 dollárért, a 2 terabájtos pedig 10 dollárért lesz elérhető - aki jelenleg 1 terabájtos konstrukciót használ, annak a Google a One élesedésével ingyenesen duplázza meg tárhelyét. Az ingyenes, bárki számára elérhető 15 gigabájt tárhely változatlanul megmarad, a felsoroltaknál nagyobb előfizetések árazásáról a cég egyelőre nem közölt részleteket. A tárhely-előfizetések ráadásul már családon - netán ismerősi körön - belül megoszthatók lesznek, egy előfizetéshez akár öt további felhasználó is rendelhető, akik mind megkapják saját privát tárterületeiket, de egyetlen számlán osztoznak.

googone

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szolgáltatás fontosabb újítása azonban, hogy a tárterület mellett terméktámogatást is tartalmaz, az előfizetők a keresőóriás ígérete szerint egy kattintással kapcsolatba léphetnek szakértőivel a termékeihez kapcsolódó problémák felmerülése esetén - nem chatbotokról van tehát szó, gond esetén a felhasználók valódi szakemberektől kérhetnek segítséget. Ilyen lehetőség eddig nem volt még a fizető ügyfelek számára sem, hasonló terméktámogatást a Google egyedül az üzleti G Suite felhasználóknak nyújtott. A Google One emellett egy sor további előnyt is hoz majd a cég termékeihez kapcsolódó extrák formájában, mint például a Google Play utalványok, sőt akár a Google keresőjében talált hotelekhez kapcsolódó árengedmények - a One előfizetéssel járó előnyök listáját a Google továbbá folyamatosan bővíti.

A Google One először az Egyesült Államokban élesedik, amelyet aztán több lépcsőben követnek majd további régiók, a cég szerint még év vége előtt lehet számítani a globális rajtra. A Drive előfizetőket a Google automatikusan áthelyezi az új konstrukcióba, amelyről emailben értesíti őket. A tárhely gyakorlati használatában a frissítés nem jelent változást, a Drive működése pontosan ugyanolyan marad, mint a One bevezetése előtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról